Welk betaalsysteem kan ik het best gebruiken voor mijn webwinkel?
13 maart 2015 

Welk betaalsysteem kan ik het best gebruiken voor mijn webwinkel?

Om online betalingen te doen via je webwinkel moet je een betaalsysteem koppelen aan je webwinkel. Een klant kan bijvoorbeeld direct afrekenen met iDeal, PayPal, Creditcard of andere betaalopties. Door het aanbieden van verschillende betaalmogelijkheden zal een klant sneller overgaan tot een online aankoop.

Template not found..

Er zijn vele aanbieders op de markt met betaalsystemen. Het is dan ook erg lastig om de juiste betaalsysteem te kiezen. Er zijn grote verschillen tussen de aanbieders. Door de juiste betaalsysteem te kiezen kan je al snel meer geld opleveren!

De belangrijkste betaalmethoden in Nederland

IDeal is de meest gebruikte betaalmethode in Nederland. Deze betaalsysteem is een koppeling tussen de webwinkel en het internet bankieren van de Nederlandse banken. Naast iDeal wordt er ook veel gebruik gemaakt van PayPal, Creditcards en vooruit of achteraf betaalmethodes. De meeste aanbieders bieden deze betaalmethodes standaard aan.

Bekende online betaalsysteem aanbieders

Hieronder heb ik een overzicht gemaakt van een aantal bekende aanbieders en de verschillende betaalmethodes die zij aanbieden. Het is erg belangrijk om te kijken welke betaalmethodes het best bij jou klant aansluit. Zo is Mistercash voor Belgische klanten en Sofort Banking voor Duitse klanten.

Betaalsystemen voor je webwinkel

Verhoog je omzet door het kiezen van de juiste aanbieder!

Elke aanbieder heeft zo zijn eigen kostenplaatje. Je betaalt vaak per transactie en/of een vast maandelijks bedrag. Door voor jezelf te berekenen wat het beste uit komt, kan je al snel aardig wat geld besparen. Als je relatief weinig bestellingen verwacht, is het zonde om te kiezen voor een vast maandelijks bedrag.

Webwinkel betaalsystemen

Verhoog je omzet door het kiezen van de juiste aanbieder!

Elke aanbieder heeft zo zijn eigen kostenplaatje. Je betaalt vaak per transactie en/of een vast maandelijks bedrag. Door voor jezelf te berekenen wat het beste uit komt, kan je al snel aardig wat geld besparen. Als je relatief weinig bestellingen verwacht, is het zonde om te kiezen voor een vast maandelijks bedrag. Hieronder een overzicht van de kosten:

Betaalsystemen voor webwinkels

Verschillende soorten betaalsystemen voor je webwinkel

Sisow

Sisow heeft vaste transactiekosten van €0,45. Zij hanteren verder geen maandelijkse kosten of opstartkosten. Dit is een ideale keuze als je nog maar net begint met een webwinkel en nog niet weet hoeveel verkopen je zal gaan realiseren. Zo voorkom je vaste lasten. Waar je wel rekening mee moet houden is dat er wel batch kosten overheen komen. Dit zijn kosten die berekent worden als je het laat uitbetalen. Ga voor meer informatie over kosten naar de website van Sisow:
www.sisow.nl

Icepay

Icepay heeft verschillende pakketten. Je betaalt per transactie plus de maandelijkse kosten die afhankelijk zijn van je pakket keuze. Het bestaat uit een Professional Account en een Enterprise Account. Het voordeel van een duurder pakket is dat de transactie kosten naar beneden gaan. Ook bieden ze webshopmodules aan. Zo kan je het eenvoudig implementeren in je webwinkel. Voor meer informatie ga je naar de website van Icepay:
www.icepay.com

Mollie

Mollie is één van de bekendste aanbieders in Nederland. Ze zijn erg makkelijk te gebruiken voor bijvoorbeeld een WordPress webwinkel, omdat ze hier kant-en-klare plugins voor hebben. Verder heb je bij Mollie geen vaste kosten en betaal je alleen € 0,29 per iDeal transactie. Voor meer informatie ga je naar de website van Mollie: www.mollie.nl

Pay.nl

Pay.nl maakt gebruik van 4 verschillende pakketten. De kosten voor iDeal bedragen €0,35 per transactie. Het voordeligste pakket is de Pioneer, hierbij zitten geen vaste maandelijkse kosten. Wil je een uitgebreider pakket, dan betaal je € 25,- of meer per maand. Als je een groter pakket afneemt, dan neemt je kosten per transactie ook af. Afhankelijk van hoeveel bestellingen je webshop heeft, kan je uitrekenen welk pakket het beste bij jou past.
Ga voor meer informatie naar de website van Pay.nl: www.pay.nl

Multisafepay

MultiSafepay biedt de webwinkelier een standaard pakket aan de Connect 300. Bij Multisafepay betaal je €0,15 per transactie wat betekent dat je bij een Connect 300 standaard €45,00 per maand betaald (0,15 x 300). Naast deze vaste kosten betaal je nog iDeal kosten van €0,49. Multisafepay hanteert als één van de weinige registratiekosten van € 74,95. Multisafepay heeft wel vele extra opties zoals bijvoorbeeld de ‘Second Chance’ functionaliteit.
Door het gebruik van de Second Chance functionaliteit wordt er door MultiSafepay automatisch een betaallink per e-mail naar de klant verstuurd, zodat deze de betaling op een ander moment kan afronden. De betaallink is een link die de klant opnieuw naar de betaalomgeving stuurt waar uw klant een betaalmethode kan kiezen en de betaling alsnog kan afronden. Nog een keer de bestelling plaatsen is hierbij niet nodig! Ook heeft Multisafepay een technische support afdeling die je altijd kan raadplegen bij technische vragen. Ze hebben ook speciale plugins die je kan implementeren in je webwinkel om eenvoudig de koppeling te maken.
Bekijk de website van Multisafepay voor alle informatie: www.multisafepay.com

Template not found..

Banken als aanbieder van betaalsystemen voor de webwinkel

Het verschil tussen bovenstaande aanbieders of een bank is waar het geld naartoe gaat. Bij een bank wordt het rechtstreeks op je rekening gestort. Bij een Sisow, Icepay of andere partijen komt het eerst op een derden rekening te staan en vervolgens kan je het laten storten op je eigen bankrekening. Hierdoor komen er wel extra “batch” kosten overheen.
Als je ervoor kiest om een betaalsysteem via de bank te regelen, dan is het verstandig om dit bij je eigen bank te doen.

ING betaalsysteem voor je webwinkel

Wil je graag alles bij één partij geregeld hebben en heb je een zakelijke rekening bij de ING, dan is het handig om je betaalsysteem via de ING te regelen. Het enige wat ik hier persoonlijk minder aan vind, is dat hier maandelijkse kosten aan verbonden zitten van € 12,50,-  wat in de opstartfase best veel kan zijn. iDeal transactie kosten zijn €0,42 per transactie. Een voordeel is wel dat alle transacties rechtstreeks op je bankrekening wordt gestort. Als je voor 1 april 2016 een goedgekeurde aanvraag doet bij ING, dan betaal je in 2016 geen abonnementskosten!
Kijk voor meer informatie op de website van ING: https://www.ing.nl/zakelijk/betalen/geld-ontvangen/kassa-compleet/index.html

Rabobank betaalsysteem voor je webwinkel

Rabobank heeft lage transactiekosten, maar wel maandelijkse abonnementskosten van € 10,-. In vergelijking met andere banken is dit  relatief goedkoop. Ook maken zij onderscheid tussen het aantal transacties in de webwinkel. Hoe meer transacties, hoe goedkoper het per transactie wordt.
Kijk voor meer informatie op de website van de Rabobank: www.rabobank.nl

ABN AMRO betaalsysteem voor je webwinkel

ABN AMRO biedt verschillende pakketten aan voor webwinkels.  De prijs van een pakket is grotendeels afhankelijk van het aantal transacties per maand. Zo is de voordeligste pakket gratis, maar betaal je wel €0,60 per transactie. Mocht je veel transacties doen per maand, kan je al snel 10 cent besparen per transactie! Kijk voor meer informatie op de website van ABN AMRO:
https://www.abnamro.nl/nl/zakelijk/betalen/tarieven/sepa-betalingsverkeer/betalen-via-internet.html

Stel jezelf de volgende vragen bij het bepalen van je keuze:

1. Wat is de doelgroep? Komen ze alleen uit Nederland of ook uit het buitenland? Niet alle betaalsystemen ondersteunen buitenlandse betaalmethodes.

2. Bekijk de huidige situatie van de webwinkel, zit je in de startfase of is het al een webwinkel met verkopen? Je kan kiezen tussen betaalsystemen met vaste maandelijkse kosten of alleen transactiekosten. Je kan natuurlijk ook kiezen om bij je bank te blijven, om alles onder één dak te hebben.

3. Bekijk welke betaalsysteem gekoppeld kan worden met de webwinkel. Sommige systemen hebben kant-en-klare plugins. Als je zelf niet technisch bent onderlegd, kan je er ook voor kiezen dit uit te besteden aan een webdesigner/programmeur.
4. Sommige betaalsystemen hebben extra functies die misschien handig kunnen zijn voor je webwinkel. Vraag jezelf dan ook goed af wat je precies nodig hebt en overweeg aan de hand daarvan het kostenplaatje.
Mocht je het erg lastig vinden om een keuze te maken, dan kan je uiteraard ook één van onze experts raadplegen. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze en kunnen eventueel helpen bij het implementeren van een betaalsysteem.

Misschien vind je dit ook interessant: 

Webwinkel met succes

J&R Marketing maakt bedrijven beter vindbaar op het internet door websites grafisch te optimaliseren en door bedrijven op deze manier in contact met nieuwe klanten te brengen. Ook benieuwd naar uw mogelijkheden op het internet? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek: 050 – 280 8875

Bekijk ook

 

Template not found..
Reactie plaatsen