Webwinkel Domeinnaam en Hosting direct goed regelen
16 juli 2015 

Webwinkel Domeinnaam en Hosting direct goed regelen

Voordat je daadwerkelijk online kunt gaan verkopen is het van belang dat je een domeinnaam laat registreren. Het is belangrijk om .NL domeinnaam te registreren als je in Nederland wilt gaan verkopen. Dit is niet wettelijk bepaald; je bent vrij om te kiezen voor bijvoorbeeld een .Com of .Net domeinnaam. Echter komt dit simpelweg minder professioneel over en is ook minder goed voor de Google vindbaarheid. Als je internationaal gaat verkopen dan zal je wel voor een .Com domeinnaam kunnen kiezen.

Hoe kies je de juiste domeinnaam?

Voor de één is het heel simpel om een domeinnaam te kiezen, voor een ander kan dit heel lastig zijn. Het is aan te raden om goed na te denken over een domeinnaam. Het is van belang dat jij er een goed gevoel bij hebt. Jij bent namelijk degene die het domeinnaam succesvol gaat maken. Twijfel je over een bepaalde domeinnaam? Doe het dan niet. Je wilt niet ondernemen met een domeinnaam waar je in begin al je twijfels over hebt.

Welke domeinnamen zijn nog vrij?

Het is vrij simpel om te checken of een domeinnaam nog vrij is. Hiervoor heb je verschillende websites waarop je direct kan zien of een domeinnaam nog beschikbaar is. Voorbeelden hiervan zijn SIDN.nl of webchamp.nl. Op deze websites kan je direct checken of een domeinnaam nog vrij is en als je wilt, kan je het domeinnaam ook direct registreren.

Verschillende soorten domeinnamen

Voordat je overgaat tot het aanschaffen van een domeinnaam is het goed om de onderstaande mogelijkheden door te nemen.

  •  Generieke domeinnamen
  •  Keyword- rijke domeinnamen
  •  Niet-beschrijvende domeinnamen
  •  Half- beschrijvende domeinnamen
  •  Beschrijvende domeinnamen
  •  Streepjes in je domeinnaam

Lees meer over hoe kies je de juiste domeinnaam

Wat moet je weten over de hosting?

Je kunt geen webwinkel online hebben staan zonder hosting. Er zijn verschillende soorten hosting pakketten.  De keuze voor de meest geschikte hosting is afhankelijk van het aantal producten dat je gaat verkopen op je webwinkel. We kunnen heel moeilijk gaan doen over welke hostingpakketten er allemaal zijn, maar het komt er neer dat je altijd een hostingpakket nodig hebt. Ga hier niet te lang stil bij staan.

Domeinnaam en Hosting voor de webwinkel

Voordat je daadwerkelijk online kunt gaan verkopen is het van belang dat je een domeinnaam laat registreren. Als je in Nederland gaat verkopen kies dan voor .NL domeinnaam. Je kunt geen webwinkel online hebben zonder hosting. Kies een hostingpakket die past bij de grootte van de webwinkel.

Bekijk ook

Reactie plaatsen