Resultaat met Google afbeeldingen
21 december 2018 
in SEO

Resultaat met Google afbeeldingen

Resultaat boeken met Google afbeeldingen. Het ligt niet direct voor de hand, maar is volgens ons een volledig artikel meer dan waard. Het bereiken van een hoge ranking in Google gaat gepaard met systematisch checklistjes afwerken en het leveren van goede content. Een zeer belangrijk onderdeel hiervan is Google afbeeldingen, iets wat nog wel eens vergeten wordt. Hiermee laten ondernemers echt kansen liggen. Steeds vaker zoeken mensen via Google Images. Het is goed om dit te beseffen en hier gebruik van te gaan maken.

Je afbeelding toevoegen aan Google Images

De eerste stap is natuurlijk dat je afbeelding wordt opgenomen. Dit doe je door je afbeelding toe te voegen aan de website en hierbij de afbeelding ‘beschrijven’. Op deze manier wordt je afbeelding toegevoegd aan de zoekresultaten. Hiervoor moet je de afbeelding correct beschrijven.

Resultaat met Google afbeeldingen

Hoe beschrijf je je Google Afbeeldingen?

Er zijn verschillende stappen die je moet doorlopen om te zorgen dat je dit goed doet. Het is eigenlijk best simpel, je kunt gewoon een checklist afwerken.

  • Bestandsnaam: de afbeelding moet met een logische naam worden opgeslagen. Het moet iets zeggen over de afbeelding. Liefst verwerk je hierin het zoekwoord.
  • Alt-attribuut: kort gezegd moet dit tekstje jouw afbeelding kunnen vervangen. Aan de hand hiervan worden de afbeeldingen geïndexeerd. Dit onderdeel is een absolute must. Het zoekwoord moet het liefst aan het begin staan.
  • Title: hierin geef je extra informatie over de afbeelding. Het is de tekst die in beeld komt als je met de muis over de afbeelding gaat.
  • Content: ook het artikel of de content waarbinnen de afbeelding staat is van belang. Het moet er simpelweg mee in connectie staan.
  • Sitemap: je kunt een aparte sitemap maken voor je afbeeldingen. Op deze wijze kan Google je afbeeldingen nog beter vinden. Het is zeker een aanrader.

Google afbeeldingen beschrijven

Resultaten van Google Afbeeldingen

In Google Analytics kun je ook de resultaten zien van je Google Afbeeldingen. Om dit voor elkaar te krijgen moet je Webmaster Tools koppelen met Analytics. Sowieso is het heel belangrijk om te gaan werken met Webmaster Tools. Hiermee kun je je website laten indexeren en de zichtbaarheid van je website enorm vergroten. Als je een account hebt aangemaakt voor Webmastertools en daarin je site hebt toegevoegd, kun je in Analytics naar het betreffende rapport gaan via Acquisitie naar Bron / medium. Op deze wijze kun je zien wat de resultaten zijn.

Google Afbeeldingen biedt enorm veel kansen en heeft veel potentie. Door hier gebruik van te maken bevindt je je op een gebied waar anderen verzaken en zorg je voor meer traffic naar je site. Zorg dat je ook dit belangrijke onderdeel goed beheerst en je gaat er de vruchten van plukken.

Vragen? Wij horen graag van je!

Wij vinden het leuk om met je in contact te komen. Wees dus geen vreemde en gebruik onderstaand contactformulier of onze gegevens hiernaast om contact met ons op te nemen!

Reactie plaatsen