Domeinnamen kopen en verkopen
09 maart 2015 

Domeinnamen kopen en verkopen

Domeinnamen kopen en verkopen kan een heel interessante business zijn. Het is heel laagdrempelig en je kan direct beginnen met geld verdienen op het internet. Het enige wat je in principe hoeft te doen, is het kopen of registreren van een domeinnaam om vervolgens deze weer te verkopen voor een hoger bedrag.

Hoe check je of een domeinnaam nog vrij is?

Er zijn verschillende websites/hostingbedrijven die het mogelijk maken om te controleren of een domeinnaam nog vrij is. Wij gebruiken vaak de website www.sidn.nl om te checken of een domeinnaam nog vrij is. Op deze website kan je naast het checken of een domeinnaam nog vrij is, ook kijken wie het domeinnaam heeft geclaimd. Hieronder laten we zien op welke wijze je dit kunt doen.

 

Domeinnaam kopen en vekopen

Wij willen checken of het domeinnaam www.huispromotie.nl nog vrij is. Eronder staat dat de domeinnaam al actief is. Vervolgens klik je op het vierkantje eronder voor uitgebreidere informatie en klik je rechts op de groene knop ok.  Wanneer je dit hebt gedaan, zie je het volgende scherm.

Domeinnaam kopen

Hierbij is de houder van belang. Je ziet dat huispromotie.nl door ons geregistreerd is. Dit klopt ook, want huispromotie.nl is een project van ons. Op deze wijze kan je op een snelle manier achter halen wie het domeinnaam heeft geregistreerd en wie je kan mailen voor bijvoorbeeld het kopen van het domeinnaam.

Geen vaste waarde

Het mooie aan het handelen in domeinnamen is dat domeinnamen geen vaste waarde hebben. Niemand kan precies zeggen wat een domeinnaam nu precies waard is. Neem deze gedachte altijd mee als je gaat onderhandelen over een domeinnaam. Als wij graag een domeinnaam willen hebben, doen we dat nooit als J&R Marketing. Het is logisch dat mensen dan een hoger bedrag gaan vragen dan wanneer we mailen vanuit een persoon of bijvoorbeeld een huismoeder met een hobby. Wees hier tactisch in. Dit kan veel geld besparen.

Welke domeinnamen kan je het beste kopen?

De beste domeinnaam om in te investeren is waar jij zelf het beste gevoel bij hebt. Je kan ervoor kiezen om een bedrijfsnaam, Keyword-rijke domeinnamen, Generieke domeinnamen, Niet-beschrijvende domeinnamen, Halfbeschrijvende domeinnamen, Beschrijvende domeinnamen of met streepjes in het domeinnaam.

Let goed op!

Het kopen- en verkopen van domeinnamen kan een heel interessante business zijn. Maar let ook goed op. Er zijn veel cowboys actief op de markt . Het is heel simpel om valse beloftes te doen en na een transactie bijvoorbeeld niet het domeinnaam te leveren of het domeinnaam aan meerdere partijen te verkopen. Let hierbij goed op. Je zult merken wanneer je actief bezig gaat houden met het kopen en verkopen van domeinnamen dat je domeinnamen op een gegeven moment ook aan jou worden aangeboden. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, ga dan op je gevoel af. Research op het internet is essentieel. Zoek het bedrijf/persoon op en probeer te achterhalen of het een betrouwbaar iemand is.

 

Reactie plaatsen