Handige WordPress plug-ins
Alle berichten
Jopa Ivos
Alle berichten
12/15/2015
2 min
3

Handige Wordpress plug-ins

12/15/2015
2 min
3

Heb jij al een WordPress website en wil je aan de slag om je eigen WordPress website beter vindbaar te maken op Google? WordPress is één van de meest gebruikte systemen om een website mee te bouwen. Het grote voordeel van WordPress websites is de mogelijkheid om goed gevonden te worden op Google. We laten je een aantal handige WordPress plug-ins zien.

WordPress plug-in Contact Form 7

Een goede WordPress website kan niet goed zonder een contactformulier. Een contactformulier zorgt ervoor dat bezoekers direct contact met je op kunnen nemen zonder dat ze je e-mailadres hoeven te hebben. Lezers van je website hoeven enkel hun naam, e-mailadres en boodschap in te voeren, waarna dit automatisch naar je toe gemaild wordt.

Met deze plug-in creëer je één zonder al te veel moeite. Contact Form 7 ondersteunt CAPTCHA en Akismet spamfiltering. Dit betekent dat je niet op zoek hoeft te gaan naar een externe plug-in om spam te weren. Met Contact Form 7 kun je meerdere contactformulieren beheren. Daarnaast kun je de vorm en inhoud van de automatisch gegenereerde e-mails, bijvoorbeeld voor een bedank- mail, heel gemakkelijk aanpassen en op een simpele manier opmaken.

WordPress plug-in  SEO by Yoast

Iedereen wil natuurlijk bovenaan staan in de zoekresultaten van een zoekmachine zoals bijvoorbeeld Google. Om dit te kunnen bereiken moet je website worden geoptimaliseerd voor zoekmachines: SEO (Search Engine Optimalisation)

Om uiteindelijk echt bovenaan te staan in een zoekresultaat is afhankelijk van een verschillende factoren. Concurrentie is hierin een zeer belangrijke factor. Ook kan er maar één de eerste zijn. Is er binnen jouw branche sprake van veel concurrentie, dan zal je het goed moeten aanpakken om zo hoog mogelijk te komen.

Deze plug-in wordt over het algemeen beschouwd als de beste SEO plug-in voor WordPress. De plug-in biedt uitgebreide mogelijkheden wat betreft zoekmachineoptimalisatie, inclusief een handige, automatische generator voor XML sitemaps. WordPress SEO richt zich vooral op de dingen die je zelf in de hand hebt. De plugin helpt met titels, meta-omschrijvingen en zoekwoordenonderzoek in je teksten. Absoluut een aanrader!

WordPress plug-in WP Rocket

We kunnen er niet langer meer omheen. Snelheid is een must voor websites. Zo verbetert het niet alleen de gebruikservaring maar bevordert het ook de conversies van webshops én de vindbaarheid via zoekmachines.

Met WP Rocket kunnen we eenvoudig een caching opzetten voor WordPress websites en webshops. Het gebruiken van deze plugin brengt een paar fijne voordelen met zich mee:

 • Pagina caching
  Met pagina caching worden de bezochte websites opgeslagen in de browser van de gebruiker. Door de opgeslagen data en informatie bespaar je tijdens het tweede bezoek aan de website een deel van de laadtijd.
 • Cache preloading
  Een positief effect op de vindbaarheid via zoekmachines doordat WP Rocket het bezoeken van de bekeken websites stimuleert.
 • Afbeeldingen inladen
  De laadsnelheid van een website wordt al snel negatief beinvloed door het gebruik van afbeeldingen op de webpagina. Om dit te voorkomen laadt de plug-in afbeeldingen pas in op het moment dat ze daadwerkelijk in beeld moeten verschijnen, bijvoorbeeld tijdens het scrollen op en website.
 • Bestanden verkleinen
  Kleinere bestanden zorgen voor een snellere laadtijd. Met WP Rocket worden alle webbestanden, zoals HTML, CSS en Javascript, gecomprimeerd en hierdoor aanzienlijk kleiner.

WordPress plug-in WordPress shortcodes

Shortcodes worden steeds populairder in WordPress. Er zitten verschillende shortcodes in (premium) themes en er zijn plug-ins beschikbaar. Je zou ook zelf een shortcode kunnen maken.

Met behulp van shortcodes krijg je extra functionaliteiten of design mogelijkheden in je website. Een aantal voorbeelden die je met shortcodes kunt doen zijn:

 •  Buttons maken
 •  Gekleurde box toevoegen
 •  ‘Like’ buttons toevoegen
 •  Lijsticoontjes maken (bijvoorbeeld een groen vinkje)

Waar je normaal gesproken meer dan tien plug-ins voor moet installeren, doet WordPress Shortcodes dit in één enkele keer. Een zeer handige plug-in voor als je kwaliteit wilt maar hier niet voor wilt betalen.

WordPress Plug- ins

Zoals je misschien al door hebt zijn wij erg fan van WordPress. Wij bouwen al onze websites met WordPress. Met de bovenstaande Plug- ins ben je er zeker van dat je de juiste plug-ins gebruikt. Let op dat niet alle WordPress plug- ins even goed zijn. Lees daarom altijd even de review voordat je een plug- in daadwerkelijk gaat gebruiken.

Bekijk ook

Reacties
Categorieën