Hoe kan je beginnen met Dropshipping
24 juni 2015 

Hoe kan je beginnen met Dropshipping

Dropshipping is een ideale manier om geld te verdienen op het internet. Nu we dat gezegd hebben gaan we naar de uitleg van wat Dropshipping is en hoe jij gaan dropshippen. Bij dropshopping koop je geen producten in, maar verkoop je producten voor andere ondernemers. Bij een verkoop stuur je de verkoop door naar de leverancier en de leverancier levert het product aan bij de klant. Op deze manier loop je geen risico’s bij het inkopen van de verkeerde producten en dat je blijft zitten met een voorraad waar je maar niet vanaf komt.

Wat is nodig om te kunnen Dropshippen?

Het eerst wat je nodig hebt is een webwinkel waarop je producten kan gaan verkopen. Deze webwinkel is van jou. Jij bepaalt of je met één of meerdere Dropshippers wilt gaan samenwerken. Hierna is van belang dat je een betrouwbare partner vind waar je van kan gaan dropshippen. Deze samenwerking is van cruciaal belang en bepaald het succes van jou als dropshipper. Zorg voor een betrouwbare partner waar je een langdurige relatie mee aan kunt gaan.

Hoe vind je de juiste Dropshipper?

Het vinden van de juiste Dropshipper is eigenlijk een verkeerd gekozen zin. De juiste Dropshipper bestaat niet, maar creëer jezelf. Jij moet ervoor zorgen dat de dropshipper er beter van wordt wanneer die met jou gaat samenwerken. Dit hoeft niet meteen te resulteren in een omzet verhoging, maar kan ook zitten in de naamsbekendheid, kennisdeling of een ander voordeel wanneer iemand met jou gaat samenwerken.

Het vinden van een geschikte Dropshipper

Het vinden van de geschikte Dropshipper is een beter gekozen zin. Als je weet wat voor producten je wilt gaan dropshippen begin dan op Google. Ga is opzoek naar producten die jij wilt gaan dropshippen. Het mooiste is als er weinig aanbieders van zijn. Bezoek een aantal websites en er zijn vast een aantal die er niet meer uitzien, maar wel een heel geschikt product hebben. Voornamelijk websites die op de 4e of 5e pagina scoren in Google zijn heel interessant. Van deze websites weet je vrij wel zeker dat zij geen omzet doen door middel van het internet. Wanneer jij aanklopt en aangeeft dat je de producten (gratis) wilt gaan verkopen, natuurlijk op jouw voorwaarden, gaan veel ondernemers al snel akkoord. Het mooiste is als de ondernemers zelf nog geen dropshipping toepassen en dat zijn er veel!

Wat is een ideaal product om te dropshippen?

Het dropshippen van laptops of smartphones zal ik persoonlijk niet meer aan beginnen; hier zijn al zoveel webwinkels van. Kijk voornamelijk in de niche markten is wat je vaak hoort. En dat klopt ook wel. Maar het mooiste is als je een Dropshipper zelf opzet. Vaak heb je dan al snel een niche markt te pakken.

Praktijkvoorbeeld hoe wij Dropshipping inzetten
Wij geloven zelf erg in Google. Vaak gaan wij zelf wel een uitdaging aan in een markt waar het sterk wordt afgeraden. Deze techniek hebben we eigenlijk nooit eerder gedeeld, maar dit is een techniek waar wij veel omzetten door doen.

Uitbreiding zorgt voor meer omzet

Heb je een webwinkel met meerdere producten? Dan kan je ervoor zorgen dat bezoekers via verschillende webwinkels producten bij je bestellen. Grote ondernemingen zetten deze techniek al vaak in: meerdere verkoopkanalen.
Een voorbeeld zal kunnen zijn:

Beginnen met dropshipping

Voordelen van meerdere webwinkels opzetten met Dropshipping is dat je al een geschikte Dropshipper hebt en de geschikte producten. Nu is alleen de zaak nog om zoveel mogelijk bezoekers naar de producten te leiden en zorgen voor de verkopen.

Waarom zou u meerdere verkoopkanalen moeten opzetten?

Het is in Google bijna onmogelijk om met één website meerdere posities te verkrijgen op de eerste pagina van de zoekresultaten. Met meerdere websites voor dezelfde onderneming is dit wel mogelijk. Enkele voordelen van het hebben van meerdere webwinkels zijn:

  • Je verkoopt meer
  • Je wordt gezien als regio-specialist
  • Je kunt gemakkelijk testen wat wel en wat niet werkt
  • Je kunt continu nieuwe acties blijven uitvoeren

Hoe werkt Dropshipping?

Wanneer er een verkoop plaatsvindt op één van onze webwinkels ontvangen wij eerst het geld van de koper. Wanneer alles in orde is, sturen wij de orde door naar onze leverancier. De leverancier zorgt ervoor dat het product bij de koper wordt geleverd in de afgesproken verpakking en tijdslimiet. Wij houden ons dus alleen bezig met de marketing van onze webwinkels. Geen voorraad, geen kosten en geen risico’s.

Bekijk ook

Reactie plaatsen