Hoe kies je de juiste domeinnaam
03 maart 2015 

Hoe kies je de juiste domeinnaam

De beste domeinnaam om in te investeren is waar jij zelf het beste gevoel bij hebt. Je kan kiezen voor een bedrijfsnaam, Keyword- rijke domeinnamen, Generieke domeinnamen, Niet-beschrijvende domeinnamen, Halfbeschrijvende domeinnamen, Beschrijvende domeinnamen of met streepjes in het domeinnaam. We gaan zo in op de verschillende soorten domeinnamen en laten zien op welke wijze wij dit zelf doen.

Waarom het belangrijk is om te investeren in een goede domeinnaam?

Goed voor de verkopen

Het is heel simpel. Op welke webwinkel zal jij je schoenen bestellen? Op schoenen.nl of op bijvoorbeeld schoentjes.net. Ik zal persoonlijk direct afgaan op schoenen.nl. Dit komt veel professioneler en betrouwbaarder over.

Goed voor de branding

Als je een knallende domeinnaam hebt, versterkt dit het branding effect van je diensten/producten. Stel je verkoopt tasjes online en je hebt tas.nl kunnen verkrijgen. Dit zal krachtige branding voor het bedrijf zijn. Zo zijn er nog een tal van voorbeelden om te investeren in je branding.

Verhoogt de waarde van je bedrijf

Een domeinnaam verhoogt de waarde van het bedrijf. Er zijn tal van voorbeelden van kleine ondernemers die het internet hebben omarmt en geïnvesteerd hebben in een pakkende domeinnaam. Mede hierdoor draaien ze goede omzetten op het internet.

Belangrijk voor jezelf

Een domeinnaam waar je zelf trots op bent is erg belangrijk. Jij bent degene die het tot een succes moet brengen. Een domeinnaam is net zo belangrijk als het logo, huisstijl en de rest van de marketing instrumenten. Wees niet bang om te investeren in een knallende domeinnaam.

Goed om te weten bij domeinnamen

Als je merkt dat je niet het maximale uit je website haalt en dat het tijd is voor een nieuwe positionering door middel van een nieuwe domeinnaam. Dit is heel eenvoudig te regelen met een 301- redirect. Hiermee is het mogelijk om de huidige website te verhuizen naar een andere domeinnaam zonder dat de zoekresultaten in Google verloren gaan.

Verschillende soorten domeinnamen

Voordat je overgaat tot het aanschaffen van domeinnamen, is het goed om de onderstaande mogelijkheden door te nemen.

  •  Generieke domeinnamen
  •  Keyword- rijke domeinnamen
  •  Niet-beschrijvende domeinnamen
  •  Halfbeschrijvende domeinnamen
  •  Beschrijvende domeinnamen
  •  Streepjes in je domeinnaam

Investeer alleen in .NL- en .COM domeinnamen

Als je in Nederland onderneemt is het van belang om een .NL website te registreren. Als je internationaal actief bent is het goed om een.COM domeinnaam vast te leggen. Zeker als je website in het Engels is. Domeinnamen met .info of .net komen amateuristisch over en zal je veel harder moeten werken om hetzelfde resultaat te behalen als met een .NL website. Als je alleen in Nederland onderneemt kies dan ook niet voor een .COM domeinnaam, maar gewoon een .NL domeinnaam.

Bekijk ook

Reactie plaatsen