Google Adsense op de website plaatsen
18 januari 2015 

Google Adsense op de website plaatsen

Online geld verdienen met Google Adsense

Google Adsense is het advertentie programma van Google die het mogelijk maakt om geld te verdienen door relevante advertenties te vermelden op de website. Wanneer een bezoeker klikt op een advertentie verdien jij geld. Afhankelijk van het aantal bezoekers op de website, het onderwerp waar de website over gaat en het aantal concurrenten wordt bepaald hoeveel je ontvangt per klik.

Google Adsense

De voordelen van Google Adsense

  • Je verdient geld door getargete Google-advertenties op de website weer te geven
  • Google laat alleen advertenties zien die passen bij de website
  • Je kan zelf bepaalde advertenties weigeren
  • De geboekte resultaten zijn direct online te bekijken
  • Google Adsense is gratis om in te zetten en kan veel opleveren

Hoe zetten wij Google Adsense in?

Wij hebben op verschillende websites Google Adsense advertenties geplaatst. Dit zijn voornamelijk websites waarop wij niks verkopen. Let goed op. Bij bijvoorbeeld een webwinkel is het niet handig om Google Adsense advertenties te plaatsen, omdat dit ten koste gaat van het verkoopproces. Zet Google Adsense alleen in als je niks verkoopt op de website.
Wij zetten Google Adsense bijvoorbeeld in op www.ingroningenstuderen.nl. Dit is een informatieve website waarop informatie te verkrijgen is over studies in de stad Groningen. In de afbeelding hieronder zie je  in de Footer een grote advertentie staan van Weergave op Google Maps. Dit is een voorbeeld van een Google Adsense advertentie.

Google Adsense op de pagina zelf

Het doel van de Google Adsense advertentie is dat de website bezoekers er ook daadwerkelijk op gaan klikken. Daarom plaats je de advertenties zo strategisch mogelijk. Hieronder is een voorbeeld te zien waarop de advertentie midden op de pagina wordt vermeld.

We zien hierboven een Google Adsense advertentie staan van Woldring Porselein en dit is heel mooi wat Google hier doet. Op dit moment ben ik geretarget. Dit betekent dat ik deze advertentie te zien krijg, omdat ik eerder op de website van Woldring Porselein ben geweest. Als ik deze website niet eerder had bezocht zal ik nu een andere advertentie te zien krijgen. Door de Retargeting methode van Google wordt de kans vergroot dat de bezoekers op de advertenties klikken.

Google Adsense

Verschillende advertentie mogelijkheden met Google Adsense

Probeer de advertenties zo aantrekkelijk mogelijk te plaatsen op de website en op een manier dat de advertenties goed bij de website passen. Er zijn verschillende mogelijkheden om de advertenties te uiten. Jij bepaalt welke soort advertenties er op de website komen en op welke plek op de website. Ga hier mee testen, analyseren en optimaliseren om zoveel mogelijk resultaat te behalen met Google Adsense advertenties.

Google Adsense advertenties vermelden op de website

Google Adsense is zeker een interessant verdienmodel op het internet. Maar er zijn een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee dient te houden.

  •  Je moet veel verkeer op de website hebben
  •  De website dient interessante informatie bieden
  •  De Google Adsense advertenties dienen goed te passen bij de website
  •  Plaats de Google Adsense zo strategisch mogelijk op de website
  •  Meten en analyseren maakt het verschil met Google Adsense

Bekijk ook

Reactie plaatsen