Uitbreiding zorgt voor meer omzet
22 januari 2015 

Uitbreiding zorgt voor meer omzet

Uitbreiding van Online Kanalen zorgt voor meer omzet

Meerdere wegen leiden naar dezelfde kassa. Heeft uw onderneming meer dan één product of dienst om te verkopen? Dan kunt u ervoor zorgen dat bezoekers via verschillende websites contact met u opnemen of een aankoop bij u doen. Grote ondernemingen zetten het principe al vaak in: meerdere online verkoopkanalen. Ook voor u als ondernemer is dit een kans om direct te grijpen.

Waarom is het goed meerdere online verkoopkanalen op te zetten?

Het is in Google bijna onmogelijk om met één website meerdere posities te verkrijgen op de eerste pagina in de Google zoekresultaten. Met meerdere websites voor dezelfde onderneming is dit wel mogelijk. Enkele voordelen van het hebben van meerdere websites/webwinkels zijn:

  • U verkoopt meer
  • Scoren op meerdere posities op de eerste pagina in de Google resultaten
  • U wordt gezien als specialist
  • U kunt gemakkelijk testen wat wel en wat niet werkt
  • U kunt continu nieuwe acties blijven uitvoeren

U kunt het runnen van meerdere webshops vanuit dezelfde onderneming zien als een onderneming met meerdere fysieke winkels in dezelfde stad. De kans op een verkoop wordt hierdoor natuurlijk vergroot.

Hoe zet u gemakkelijk meer online verkoopkanalen op?

Een voordeel aan het uitbreiden van uw onderneming is dat u al inkomsten genereert van producten die u momenteel al verkoopt. Hieruit kunt u een niche kiezen met producten die een goede winstmarge hebben. Voor deze niche ontwikkelt u een nieuwe webwinkel of website en op deze manier kunt u twee keer scoren in de Google zoekresultaten op hetzelfde product, uw onderneming neerzetten als expert en meer bezoekers aantrekken. Hiernaast kunt u de verschillende websites vergelijken, testen en optimaliseren.

Om dit toe te lichten zullen we een voorbeeld gebruiken waarin een ondernemer kleren verkoopt voor lange en grote mensen. Stel, de huidige webshop van deze ondernemer is www.webshopvoorgrotekleren.nl. De webwinkel scoort goed in Google, de Social Media is goed ingericht en er worden verkopen gerealiseerd. Nu kan de ondernemer om het aantal verkopen te laten stijgen, meerdere webwinkels opzetten waarin een gedeelte van het bestaande assortiment wordt opgenomen.
Zo zou hij webshops kunnen opzetten zoals bijvoorbeeld: www.grotemaat-sokken.nl, www.lange-overhemden.nl of www.broekenvoorlangemensen.nl. Deze producten zijn er al. Hiervoor hoeft niet apart voor ingekocht te worden.

www.grotemaat-sokken.nl en www.broekenvoorlangemensen.nl zijn mooie domeinnamen om vast te leggen, aangezien lange en grote mensen wellicht met precies deze zoekwoorden een zoekopdracht uitvoeren in Google. Door middel van o.a. www.webchamp.nl kunt u bekijken of een bepaalde domeinnaam nog vrij is.

meerdere online verkoopkanalen opzetten

Google domineren op relevante zoekwoorden

Het opzetten van meerdere online verkoopkanalen heeft als grootste voordeel dat u volledig kan domineren op relevante zoekwoorden in Google. Probeer het aanbod van uw producten te verdelen over verschillende websites/webwinkels. Begin vandaag nog met uitbreiden!

Bekijk ook

Reactie plaatsen