Live Video Streaming durf jij het aan?
31 juli 2016 

Live Video Streaming durf jij het aan?

Facebook is er onlangs mee begonnen. Je kunt nu Live gaan op Facebook en je Facebook vrienden kunnen direct meekijken. Het live meekijken met personen is één van de grootste marketing trends van de afgelopen jaren en gaat naar verwachting steeds groter worden. Je geeft de klanten een kijkje achter de schermen en op deze manier krijgen de (potentiële) klanten een beter beeld van het bedrijf. 

Steeds meer bedrijven beginnen Live Video Streaming in te zetten als marketingkanaal. Durf jij het aan?

Je kunt Live Video Streaming inzetten om bijvoorbeeld:

  •  Nieuwe producten te presenteren
  •  Vragen te beantwoorden van klanten
  •  Een kijkje achter de schermen te geven

Live Video stream is echt een grote kans voor bijvoorbeeld webwinkel eigenaren, maar ook voor de dienstensector. Het is tegenwoordig simpel om Live Video Streaming in te zetten. Bekende kanalen om Live Video Streams in te zetten zijn SnapChat, Periscope en Facebook Live. Vooral Facebook Live en SnapChat zijn interessant om in te zetten als je actief bent op de Nederlandse markt.

SnapChat inzetten voor bedrijven

Steeds meer bedrijven beginnen SnapChat in te zetten. Het gebruik van SnapChat is erg een eenvoudig en ideaal als marketing kanaal. Een groot voordeel van SnapChat is dat je boodschap binnen een paar klikken online hebt staan en jij bepaalt wie de boodschap te zien krijgt.
Naast dat je filmpjes/foto’s kunt versturen kun je de boodschap ook opslaan en vervolgens delen op bijvoorbeeld Instagram of Facebook. Op deze manier kun je dus SnapChat inzetten voor meerdere Social Media kanalen.

SnapChat inzetten voor bedrijven

Lees meer over SnapChat inzetten voor bedrijven

Periscope inzetten voor bedrijven

Periscope is een mobiele app en is dan ook alleen te gebruiken met een mobiel apparaat . Je kunt Periscope zowel met een IOS besturing (Iphone) als met een Android besturingssysteem gebruiken.
Periscope is een livestream waarmee de hele wereld kan meekijken. Jij kunt zelf bepalen wie er wel- en niet met je meekijken.

Naast dat je eigen filmpjes kunt maken op Perioscope is het ook mogelijk om andere personen Live te volgen op Periscope. Periscope is onderdeel van Twitter. Wanneer je actief bent op Twitteraccount hebt kun je direct inloggen op Perioscope. Je hoeft dan geen apart account aan te maken. Heb je nog geen Twitter account? Dan is het ook mogelijk om gebruik te maken van Periscope. Download de app en maak een account aan.

Periscope inzetten voor bedrijven

Lees meer over Periscope marketing voor bedrijven

Facebook Live inzetten als marketingkanaal

Door Facebook Live in te zetten is het mogelijk om Live de kijker Live mee te laten kijken met een presentatie, optreden of een andere gebeurtenis. Het voordeel van Facebook Live is dat het filmpje direct op de tijdlijn verschijnt van personen die je volgen. Facebook Live wordt nog door weinig bedrijven ingezet en is grote marketing kans van dit moment. Durf jij het aan om Facebook Live in te zetten?

Facebook Live inzetten als marketingkanaal

Lees meer over Facebook live inzetten als marketingkanaal

Vloggen, bloggen en Live Streaming

Vloggen, bloggen en Live Streaming zijn de marketinginstrumenten van dit moment. Dit komt mede door technologische ontwikkelingen en doordat de consumenten steeds kritischer worden. Neem is een kijkje bij de Amerikaanse artiesten en bedrijven. Die zijn volop bezig met SnapChat marketing en andere Live Streaming mogelijkheden.

Durf jij het aan om Live Streaming marketing te toe te passen?

Bekijk ook

Reactie plaatsen