Snapchat inzetten voor bedrijven
11 juli 2016 

Snapchat inzetten voor bedrijven

Hoe kan je SnapChat inzetten voor bedrijven? Kan je meer klanten krijgen door middel van SnapChat? En wat is SnapChat precies? Steeds vaker hoor je het, SnapChat! En dit is ook niet zo gek. SnapChat is het snelst groeiende Social Media kanaal van dit moment.

 

 

De app is voornamelijk populair onder de tieners, maar het gaat zeker niet lang meer duren voordat ook bedrijven volop gebruik gaan maken van SnapChat.

Wat is SnapChat precies?

SnapChat is een app. SnapChat is alleen te gebruiken met een mobiele telefoon. De App is eenvoudig te downloaden en ook het gebruik van SnapChat is erg eenvoudig. Je kunt direct vrienden toevoegen vanuit je Whatsapp- of telefoonlijst. Je kunt met SnapChat weinig verkeerd doen. Jij bepaalt zelf naar wie je een bepaalde video, foto of tekstbericht verstuurt. De boodschap is een paar seconden te zien en wordt daarna automatisch verwijderd. Hiernaast heb je nog de functie om de boodschap naar iedereen te versturen. Kortom SnapChat heeft volop online marketing mogelijkheden en als je een beetje creatief bent ga je SnapChat echt te gek vinden!

Hoe kun je SnapChat gebruiken als marketingkanaal

SnapChat is ideaal om producten te promoten. Een aantal praktijk voorbeelden;

 •  Nieuwe kleding collectie is binnen
 •  Het bedrijf doet mee aan een maatschappelijk doel
 •  Productieproces laten zien
 •  Vakantiebestemming laten zien

Steeds meer bedrijven beginnen SnapChat in te zetten. Het gebruik van SnapChat is erg een eenvoudig en ideaal als marketing kanaal. Binnen een paar klikken staat je boodschap online.
Naast dat je de filmpjes/foto’s kunt versturen kun je ze ook opslaan en vervolgens delen op bijvoorbeeld Instagram of Twitter. Op deze manier kun je dus SnapChat inzetten voor meerdere Social Media kanalen.
SnapChat heeft verschillende marketing voordelen:

 •  Boodschap staat binnen een paar klikken online
 •  Direct een boodschap versturen naar de gewenste personen
 •  Eenvoudig om te gebruiken
 •  Het is gratis om te gebruiken
 •  Je kunt eenvoudig de filmpjes/afbeeldingen filteren en mooier maken
 •  Je kunt de filmpjes/afbeeldingen voorzien van leuke animaties

Hiernaast kun je eenvoudig tekst toevoegen in een filmpje of in een afbeelding. Zo kun je bijvoorbeeld heel snel een bepaalde actie organiseren en een call to action verwerken in de boodschap.

Hoe krijg je meer volgers op SnapChat?

SnapChat lijkt een beetje op Twitter. Als je op Twitter veel mensen gaat volgen krijg je zelf automatisch ook meer volgers. Met SnapChat is het precies hetzelfde. Hiernaast is het van belang dat je leuke content gaat plaatsen en dat je actief bezig gaat zijn met het creëren en delen van content op SnapChat. Probeer interactie te krijgen met de volgers door acties te organiseren op SnapChat. Op deze manier ben je van meerwaarde om te volgen op SnapChat. Probeer daarom ook specifieke acties alleen op SnapChat te creëren. Hiernaast is het van belang dat je het SnapChat- account gaat promoten op verschillende Social Media kanalen. Deel de naam en vraag om volgers.

 •  Ga zelf ook personen volgen
 •  Deel toffe content
 •  Houdt regelmatig SnapChat acties
 •  Zet andere Social Media kanalen in om SnapChat te promoten

Voordat je begint met SnapChat is het wel van belang om een strategie te hebben. Ga je ook reageren op vragen en opmerkingen via SnapChat? Wat als je straks duizenden volgers hebt, ga je dan ook nog steeds vragen beantwoorden via SnapChat? Denk hier van te voren goed over na.

SnapChat marketing voor bedrijven

SnapChat is één van de grootste marketing mogelijkheden van dit moment en ondernemers zouden SnapChat met twee armen moeten omarmen. Gebruik je nog geen SnapChat? Download dan vandaag nog de App en begin met SnapChat. Voordat je het bedrijfsmatig gaat gebruiken is het verstandig om het eerst privé even te gaan testen. Op dit moment is SnapChat het snelst groeiende Social Media kanaal. Begin ook met Snapchat marketing.

Is SnapChat de moeite waard om in te zetten?

Net als bij bijvoorbeeld Facebook zal SnapChat niet direct resultaat opleveren in het aantal verkopen. SnapChat is voor het brand- effect. Je laat op deze manier meer van het bedrijf zien dan alleen de producten en prijzen. En dat is ook wat de meeste klanten willen zien. Met wie heb ik te maken? Hoe worden de producten gemaakt? En waarom is dit een tof bedrijf? Door nu te beginnen met SnapChat zal je op langere termijn zeker profijt hebben aan SnapChat.

Reactie plaatsen