Maak jij al gebruik van Facebook Live video?
05 juli 2016 

Maak jij al gebruik van Facebook Live video?

Misschien heb je het al een aantal keren voorbij zien komen op je tijdlijn, personen die Live te zien zijn op Facebook en hun beelden delen met al hun vrienden. Je hebt gelijk interactie met hem of haar door te reageren op het bericht. Deze functie van Facebook heet Facebook Live en is de Live streaming functie van Facebook.

 

Hoe gebruik je Facebook Live?

Om Facebook Live te gebruiken ga je naar je Facebook applicatie toe.
Je opent het nieuwsoverzicht, klikt op status en vervolgens ga je naar Facebook Live:

 

Hoe gebruik je facebook live als bedrijf

 

Beschrijf je livevideo, bijvoorbeeld “Verjaardagsfeest” en klik op uitzending starten.

 

Facebook-live-voor-bedrijven

 

Vanaf dit moment ben je Live en kunnen al je Facebookvrienden live meekijken. Tijdens het filmen zie je hoeveel mensen Live meekijken en hebben ze de mogelijkheid om een reactie te plaatsen onder je live streaming. Zo kan je gelijk interactie creëren met de kijkers. Als je klaar bent dan stop je de video via de knop voltooien. De video wordt vervolgens geplaatst op de tijdlijn, zodat iedereen het kan terugkijken. Mocht je dit niet willen dan kan je de video eenvoudig weer verwijderen van de tijdlijn.

hoe-werkt-facebook-live  hoe-gebruik-je-facebook-live

 

Waarom Facebook Live inzetten?

Facebook geeft Live video’s voorrang op andere video’s in het nieuwsoverzicht, waardoor je meer bereik hebt dan een gewone video. Ook durven veel bedrijven het nog niet aan om Live video’s te plaatsen. Je bent dus al snel uniek als je Facebook Live toepast.
Naast dat het nieuw is, ben je ook direct in contact met de kijkers. Mocht je bijvoorbeeld iets aanbieden of een product uitlichten, je hebt gelijk interactie en je ziet al snel hoe erop wordt gereageerd. Ideaal dus als je een product wilt promoten, meer van het bedrijf wilt laten zien of als je bepaalde informatie wilt delen. Zo kun je bijvoorbeeld potentiële klanten overtuigen van jouw producten/diensten en eventuele vragen beantwoorden.

Ga er ook echt voor!

Als je Facebook Live wilt toepassen in je marketing strategie, zorg er dan voor dat je het regelmatig doet. Op deze manier zullen kijkers je sneller volgen en ga je ook sneller trouwe volgers krijgen. Facebook Live is in een nieuw marketing kanaal en past helemaal in de nieuwe ontwikkelingen.

Reactie plaatsen