Hoe word je goed gevonden in Google? Zoekmachineoptimalisatie!
01 augustus 2015 

Hoe word je goed gevonden in Google? Zoekmachineoptimalisatie!

Natuurlijk weet jij wel dat Google een gigantisch bedrijf is en zeer succesvol. Maar daar doelen we nu even niet op. Google biedt enorme kansen voor jouw onderneming. Maar liefst 90% van alle zoekopdrachten in Nederland gebeurt op Google. Dus potentiële kopers zijn op zoek naar jouw producten/diensten, maar kunnen jou alleen vinden als je de kunst van de zoekmachineoptimalisatie heel goed begrijpt én toepast.

Zoekmachineoptimalisatie Groningen

Op een positieve manier ondernemen

Wanneer jouw website wordt gevonden op de zoekwoorden die relevant zijn voor de onderneming, ga je op een hele andere manier ondernemen. Je krijgt constant aanvragen via de website, je komt in een positieve flow en de onderneming blijft maar groeien zonder dat jij actief sales hoeft te doen. Voor ons heeft dit veel betekend. Vaak spreken wij ondernemers die afhankelijk zijn van:

  • Dure sales personen
  • Koude acquisitie
  • Het bezoeken van saaie beurzen
  • En meer tijd rovende zaken, waardoor je onderneming niet aan het groeien is

Google veranderd je complete business

Het is misschien best wel eng, maar onze business is totaal afhankelijk van Google. Maar wij zijn zeker niet de enige! En het leuke hieraan is dat wij het totaal niet erg vinden. Wij hebben alle vertrouwen in Google. Sterker nog, als we kijken naar de invloed van Google in de afgelopen jaren dan krijgen we nog meer vertrouwen. We kunnen nu al niet meer om Google heen. De aankomende jaren zal de invloed van Google alleen nog maar toenemen.

Het internet staat nog in de kinderschoenen

Hoelang maken we daadwerkelijk gebruik van het internet. Ruim 15 jaar ongeveer? Dit betekent dat het internet nog in de puberteit zit. Het internet is nog steeds aan het ontwikkelen. Veel ondernemers hebben het internet goed toegepast en hebben er een hele business aan overgehouden. Hiervan plukken ze nu de vruchten. Het mooie aan het internet is dat het constant veranderd. Er komen steeds nieuwe kansen en mogelijkheden. Het is aan jou als ondernemer of je gebruik gaat maken van de kansen die er nog altijd zijn…

Wat is belangrijk om goed gevonden te worden in de gratis zoekresultaten van Google

Hoe zoeken de kopers naar jouw producten/diensten

Het meeste resultaat behaal je door constant gratis bezoekers naar de website leiden, de bezoekers te overtuigen met je website/webwinkel en de conversies constant te verhogen. Voordat je begint met het scoren in Google heb je een overzicht nodig van de meest relevante zoekwoorden. Waar zoeken de mensen nou precies op in Google en welke zoekwoord(en) combinaties gebruiken ze hiervoor.
Lees meer hoe je kan weten hoe kopers naar jouw producten/diensten zoeken.

Hoe word je pagina goed gevonden op Google

De afgelopen jaren is internet een zeer belangrijke rol gaan spelen voor ondernemers. Het gevonden worden in de zoekmachines is tot de dag van vandaag van cruciaal belang en het wordt steeds belangrijker. Het leuke aan het optimaliseren voor zoekmachines is dat het constant veranderd. Websites die een aantal jaar geleden hoog stonden hebben geen garantie dat ze dat nu nog steeds hoog scoren. Het is daarom van belang om de website basis goed te leggen en de website constant te blijven verbeteren.
Lees hoe je een SEO pagina optimaliseert voor Google.

Een goede strategie is bepalend voor je succes

Om het maximale uit de bezoekers te kunnen halen is het van belang om een duidelijke website strategie te hebben.
Lees verder hoe je een goede website strategie maakt.

Waar zijn de SEO velden voor?

De SEO– velden hebben twee functies. De eerste functie én misschien wel de belangrijkste, is om goed gevonden te worden in Google. De tweede functie is om de potentiële website bezoekers te laten klikken op de advertentie door direct te laten weten waar de pagina over gaat.
Lees meer over het belang van de SEO velden.

Zorg voor een vliegende start

Yes, de webwinkel staat online! Eindelijk tijd om je droom te verwezenlijken. Alles is uitgedacht en alle inspanningen zijn voldaan om de webwinkel online te zetten, maar nu? Het begin is van cruciaal belang. Wat je wilt creëren is een vliegende start.
Lees meer over een vliegende start.

Inzichtelijke online gegevens

Een website is nooit klaar, constant meten en optimaliseren maakt het verschil. Om in te kunnen spelen op de behoefte van de klant is dit noodzakelijk. J&R zorgt ervoor dat je altijd weet wat er gebeurt op de website. Maandelijkse rapportages geven je alle inzichten die van belang zijn voor het hebben van een succesvolle website.
Heb je nog vragen en/of opmerkingen. Wij horen graag van je.

Bekijk ook

Reactie plaatsen