Waar zijn de SEO velden voor?
22 maart 2015 

Waar zijn de SEO velden voor?

De SEO- velden hebben twee functies. De eerste functie en misschien wel de belangrijkste, is om goed gevonden te worden in Google. De tweede functie is om de potentiële website bezoekers te laten klikken op de advertentie door direct te laten weten waar de pagina over gaat.

[phxoptin id=1453126960]

Goed gevonden in de zoekmachines

De SEO velden zijn van cruciaal belang om goed gevonden te worden op het internet. Hierbij een overzicht van de SEO velden achter de website.

SEO velden goed invullen

Zorg ervoor dat elke pagina op de website een unieke SEO- beschrijving heeft. Hiermee communiceer je met Google waar de pagina over gaat. Wat je invult in de SEO- velden zie je meteen bovenin in het blauw verschijnen. De belangrijkste zoekwoorden gebruik je in de SEO Titel en in de Description (Meta- omschrijving). Als je werkt met WordPress is het aan te raden om gebruik te maken van de Yoast SEO plugin.

Hieronder een praktijk voorbeeld van onze website

De descriptions van de Homepagina

SEO velden goed invullen

De SEO Titel is: Goed gevonden worden op het internet. J&R Uw Partner Online
De omschrijving is: Uw website hoger in de zoekmachines krijgen. Wij ontwikkelen- en maken websites vindbaar. Goed gevonden worden op het internet is de sleutel tot succes.

Elke pagina heeft een eigen unieke beschrijving. Hieronder een pagina van SEO bureau Groningen.

SEO velden website goed invullen

Je ziet dat we op de pagina niet communiceren met goed gevonden worden op het internet, maar  de focus leggen op SEO bureau Groningen.

  • SEO Titel: We zien dat in de SEO Titel meteen de belangrijkste zoekwoorden zijn verwerkt voor deze pagina, SEO Bureau Groningen.
  • De omschrijving: De omschrijving is ook anders dan die van de homepagina. Dit is ook logisch. Deze pagina gaat over SEO Bureau Groningen. Dit laten we dan ook terugkomen in de omschrijving.
  • URL: We zien dat de URL van deze pagina ook is geoptimaliseerd aan de relevante zoekwoorden.
    De URL van deze pagina is www.jenrmarketing.nl/seo-bureau-groningen

Pas dit toe op alle pagina’s en de basis om goed gevonden te worden is gelegd.

[phxoptin id=1453126960]

Hoe zien de SEO velden eruit op Google?

Naast dat je wilt dat verschillende pagina’s van de website goed worden gevonden in Google, wil je ook dat bezoekers daadwerkelijk op de website klikken. Het is daarom van belang om krachtige omschrijvingen te hebben die uitdagen om  op te klikken. De pagina die gaat over SEO Bureau Groningen, is op de volgende manier zichtbaar in Google:

SEO descriptions zichtbaar op Google

Zoals je hierboven ziet worden de woorden waarop mensen zoeken in Google vet gedrukt weergegeven, wanneer ze in de titel en omschrijving zijn opgenomen.

Conclusie SEO velden op de website

Zorg voor een pakkende titel en beschrijving. Verwerk relevante zoekwoorden zowel in de SEO Titel als in de meta- omschrijving en in de URL. Doe dit voor alle pagina’s op de website. Op deze manier is de basis gelegd om de website goed vindbaar te maken.

Bekijk ook

[phxoptin id=1453126960]

Reactie plaatsen