Wat voor video’s kun je maken voor op de website?
21 oktober 2016 

Wat voor video’s kun je maken voor op de website?

Veel ondernemers laten een bedrijfsfilmpje maken en plaatsen deze vervolgens op de website. In sommige gevallen wordt de video gedeeld op Facebook of Twitter en hier blijft het vaak wel bij. En dit is een gemiste kans. Video marketing is één van de grootste kansen van dit moment om meer klanten te krijgen via het internet. Veel ondernemers weten dat ze meer kunnen doen met video marketing alleen weten ze vaak niet zo goed wat voor video’s ze kunnen inzetten. Wij hebben een aantal tips om dit probleem op te lossen. Een aantal tips waar je een video over kunt maken:

  •  Video Testimonials
  •  Interviews afnemen
  •  Eigen beeldscherm opnemen
  •  Vlog (video blog)
  •  Sales video’s
  •  Creëer simpel extra diensten

Door het inzetten van video marketing heb je al snel een onderscheidend vermogen en wordt de kans groter dat een potentiële klant voor jou gaat kiezen.

Wat voor video’s kun je maken voor op de website?

Video Testimonials

Een makkelijke manier om meer video’s te maken is door video Testimonials te maken en in te zetten. Vraag de huidige klanten om een referentie, maar dan op een videoboodschap. Dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. De klant kan dit vaak zelf inspreken en opnemen met de eigen laptop/mobiele telefoon. Je kunt de klant hierbij helpen door een vragenlijst op te stellen.

Interviews afnemen

Een interview afnemen is een goede manier om waardevolle video’s te maken. Er zijn in jouw markt vast partners die een interessant verhaal hebben voor jou (potentiële) klanten. Door het interview op te nemen heb je een waardevolle video die je vervolgens kunt delen op de website en op verschillende Social Media kanalen. Met wie zal jij een interview kunnen doen?

Neem je eigen beeldscherm op

Er zijn verschillende programma’s beschikbaar die het mogelijk maken om je eigen beeldscherm op te nemen. Door je eigen beeldscherm op te nemen is het mogelijk om informatieve video’s te creëren. Als je bijvoorbeeld een webwinkel hebt is het goed om een video te hebben over op welke wijze je een product kunt bestellen. In plaats van een handleiding heb jij er een video over.
(wees onderscheidend). Wanneer je diensten verkoopt kun je bepaalde diensten verder uitlichten en het effect van de dienst laten zien.

Vlog (video blog)

Het is tegenwoordig helemaal in om te vloggen. Bij veel ondernemingen gebeurt ervan alles op de werkvloer. Het is helemaal van deze tijd om een vlog bij te houden. Klanten zullen dit vaak geweldig vinden en krijgen een beter beeld van de onderneming. Ook dit wordt nog door weinig ondernemingen ingezet. Een vlog kan helpen om een onderscheidend vermogen te hebben.

Sales video’s

Om meer verkopen te realiseren op het internet is het goed om gebruik te maken Sales video’s. In een Sales video kun je de vragen van potentiële kopers beantwoorden, kun je de benefits van het product/dienst nogmaals onder de aandacht brengen en breng je de boodschap op een persoonlijke manier over. Sales video’s op de website toevoegen is een goede manier om meer resultaat te behalen uit de bestaande bezoekers op de website.

Creëer simpel extra diensten

Als je video’s gaat opnemen is het eenvoudig om extra diensten te creëren die je vervolgens kunt gaan verkopen of als extra dienst kunt aanbieden. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig cursussen en trainingen maken door je eigen beeldscherm op te nemen en hiermee bepaalde problemen op te lossen.

Video marketing is een kans van dit moment

Video marketing is een snelle boodschap. Het internet gedrag is heel snel en daarom is het van belang dat jij op een korte en krachtige manier een boodschap weet over te brengen. Video marketing is hier ideaal voor. Hiernaast creëer je met video marketing een persoonlijke band. Je bent in veel gevallen uniek doordat weinig van je concurrenten video marketing op een goede manier toepassen.

Mensen willen eerder zaken met je doen

Mensen doen zaken met mensen en niet met bedrijven. Laat dit dat ook zien. Wie werken er in het bedrijf? Potentiele klanten willen van jou kopen en dat gaat vaak in de volgende fases: ‘know, like en trust‘. Met een krachtige persoonlijke videoboodschap kom je al een heel eind.

De volgende stap met video marketing

Wanneer je de smaak te pakken hebt met video marketing kun je live vraag en antwoord webinars gaan houden. Hierbij geef je de kijkers de mogelijkheid om live vragen te stellen waar jij vervolgens antwoord op gaat geven. Ook dit ga je natuurlijk opnemen en later gebruiken als videomateriaal op de website/social media etc. Probeer alle video’s op zoveel mogelijk plekken te verspreiden.

Bekijk ook

Reactie plaatsen