Op welke manier kun je de traffic op de website verhogen
12 december 2016 

Op welke manier kun je de traffic op de website verhogen

In dit artikel proberen we uit te leggen op welke manier de traffic van een website verhoogd kan worden. Het is hierbij van belang om het begrip “traffic” te kennen. De letterlijke vertaling van traffic is ook wel verkeer, en kan, in deze context, worden gezien als het aantal bezoekers of het aantal paginaweergaves van een website. Het is van belang om meer bezoekers aan te trekken op de website, maar hiernaast is het ook van belang dat de bezoekers een bepaalde actie gaan ondernemen op de website.

SEO zoekoptimalisatie op Google

Wanneer een onderneming de traffic op de website wilt verhogen, dan wordt er al snel gedacht aan zoekoptimalisatie in Google. En terecht! Wanneer de website goed wordt gevonden op Google op relevante zoekwoorden, dan zal het aantal bezoekers op de website ook toenemen. Er zijn verschillende hulpmiddelen om inzicht te krijgen in SEO optimalisaties. Er zijn verschillende programma’s waarbij je kunt zien:

  •  Hoeveel relevante zoektermen per maand worden ingevoerd in Google
  •  Wat de meest belangrijke zoekwoorden voor jouw website/webwinkel zijn
  •  Hoe hoog de website scoort op relevante zoekwoorden
  •  Wat gaat goed- en minder goed gaat op de website

Door gebruik te maken van de online mogelijkheden kan de website goed gevonden worden in de Google zoekresultaten.

SEO zoekoptimalisatie op Google

Doelgerichte traffic op de website krijgen

Een belangrijk aspect bij het promoten van de website is de mate van doelgerichtheid. Het is namelijk van belang om doelgericht te promoten. 100 bezoekers die interesse hebben in hetgeen waar de website voor zorgt heeft meer waarde dan 1000 bezoekers die geen interesse hebben. De traffic kan wellicht wel hoger zijn, maar is de traffic wel van meerwaarde?

Online adverteren

De website online promoten brengt vele voordelen met zich mee. Het is gemakkelijk, snel en het bereik is erg groot. Het kan ervoor zorgen dat de traffic van de website snel omhoog schiet. Echter is het van belang dat je weet op welke manier het online adverteren voordelig uitpakt voor de onderneming. Bij het online adverteren zijn er twee belangrijke aspecten;

  •  Promoot datgene waar mensen naar vragen.
  •  Creëer effectieve advertenties om de juiste doelgroep te bereiken.

Een effectieve advertentie creëren, waarbij de juiste mensen worden aangemoedigd om op jouw website te klikken bestaat weer uit twee aspecten. Mate van doelgerichtheid om de juiste mensen te bereiken en het ontwerp van de advertentie. Het ontwerp kan namelijk werken als een eyecatcher. Dat houdt in dat een advertentie de aandacht trekt van mensen. Probeer creatief te zijn en creëer een eyecatcher! Mate van doelgerichtheid houdt in dat je adverteert onder de juiste doelgroep(en).
Je kunt een groot aantal mensen bereiken, echter als ze geen interesse hebben in jouw diensten/producten heeft dit natuurlijk weinig zin.

Kies het juiste platform om de doelgroep(en) te bereiken

Is de onderneming actief in de B2B markt, dan is het wellicht goed om te adverteren op LinkedIn. Hiernaast kan het heel waardevol zijn om op Facebook de juiste doelgroep(en) te bereiken. Is het bedrijf actie in de B2C markt, dan is Istagram wellicht een goed promotiekanaal. Probeer te bepalen waar de doelgroep(en) actief op zijn en met welke boodschap jij de doelgroep(en) kunt bereiken. Het kan heel goed zijn dat je per platform andere communicatie uitingen hebt.

Reacties plaatsen op Blogs

Een andere krachtige manier om de traffic op de website te verhogen is door middel van reacties of comments op blogs te plaatsen op andere websites. Tevens is het hierbij van belang om blogs te vinden die gerelateerd zijn aan hetgeen waarin jouw onderneming actief is. Op deze manier kun je de juiste mensen bereiken die wellicht geïnteresseerd zijn in jouw diensten/producten. Je kunt de traffic van de website verhogen door reacties te plaatsen die open staan voor discussie. Bezoekers die vragen hebben kunnen op die manier reageren en jouw expertise zien. Dit moedigt bezoekers aan om op jouw naam te klikken en vervolgens naar de website.

Meer traffic op de website krijgen

Meer traffic op de website krijgen kan dus op verschillende manieren. Het is per website en per marketingdoelstelling verschillend op welke wijze je traffic op de website kunt verhogen. Wij raden bij de meeste websites aan om te beginnen met een goede SEO strategie. Goed gevonden op relevante zoekwoorden in Google, maakt voor de meeste onderneming een groot verschil. Hiernaast is het goed om verschillende Social Media kanalen te omarmen en hier actief mee aan de slag te gaan. Maak niet de fout door te denken dat Social Media gratis is. Het is van belang om een marketingbudget beschikbaar te hebben voor Social Media.
Facebook adverteren in één van grootste marketing mogelijkheden van dit moment!

Bekijk ook

Reactie plaatsen