7 Tips als je wilt beginnen met YouTube
06 december 2016 

7 Tips als je wilt beginnen met YouTube

In dit artikel voorzien wij je van een aantal tips, die je kunnen helpen om het platform YouTube zo goed mogelijk te exploiteren. YouTube is immers een platform dat razend populair is. Steeds meer mensen beginnen met YouTube om content te maken voor verschillende doeleinden. Denk hierbij aan entertainment, kennis delen of promotie.

YouTube tip 1. Wees consistent

Dit is wellicht één van de belangrijkste tips die wij je kunnen meegeven, wees consistent op YouTube. Het geeft niet alleen kijkers een bepaalde zekerheid en een signaal van dat je er echt mee bezig bent, echter leer je er ook zelf veel van. Door het vaak genoeg te doen, word je er steeds beter in en natuurlijk handiger.

YouTube tip 2. Knip irrelevante stukken eruit

Probeer je in te leven in de kijker en knip irrelevante stukken eruit. Denk hierbij aan beelden die vaker terug komen, of dezelfde beelden maar dan van een ander perspectief. Kies de beste beelden en verwijder de rest. Het zorgt er anders namelijk voor dat kijkers zich gaan vervelen en niet meer terugkomen. Probeer het zodoende interessant te houden.

YouTube tip 3. Kijk naar films, televisieprogramma’s en andere video’s

Door naar andere professionele beelden te kijken kun je ervan leren. Het is dan de zaak om te kijken hoe bepaalde beelden zijn geschoten, hoe ze het interessant proberen te houden voor kijkers en welke technieken ze allemaal gebruiken. Je zult versteld staan hoeveel je er wel niet van op kan steken.

YouTube tip 4. Gebruik zoekoptimalisatie voor YouTube video’s

Het filmen, bewerken en uploaden van de video’s zijn natuurlijk belangrijke onderdelen, echter is het ook aan jouw om de video onder de aandacht van kijkers te krijgen. De YouTube video’s dienen wel goed gevonden te worden. Belangrijke aspecten hierbij zijn;

  •  Denk hierbij aan een gepaste titel
  •  Maak gebruik van Tags
  •  Zorg voor een goede beschrijving van de video

Gebruik zoekwoorden die passen bij de video en laat belangrijke zoekwoorden terugkomen in de titel, tags en in de beschrijving. Nog even een extra tip bij de beschrijving. Wanneer je https:// voor de URL plaatst wordt de link klikbaar en kun je bezoekers doorsturen naar bijvoorbeeld de eigen website.

YouTube tip 5. Denk aan de audio

Ook al ben je voornamelijk bezig met video’s en de beelden, audio is een erg belangrijk onderdeel. Je wilt immers dat kijkers je kunnen verstaan om de boodschap goed over te kunnen brengen. Een slecht audio is één van de grootste ergernissen. Zorg er daarom voor dat dit goed voor elkaar is. Zelf kijk je waarschijnlijk ook niet naar amateuristische video’s.

YouTube tip 6. Deel de video’s op verschillende kanalen

YouTube geeft je de mogelijkheid om de video te delen door middel van een groot aantal social media platforms. Wil je meer kijkers? Zorg er dan voor dat de video’s worden gedeeld. Denk hierbij aan Facebook, Instagram, Twitter etc. Goede content is waardeloos als het niet bereikbaar is voor kijkers.

YouTube tip 6. Deel de video’s op verschillende kanalen

YouTube tip 7. Laat je niet beïnvloeden door negatieve reacties

Ook dit is één van de belangrijkste tips die wij je kunnen meegeven. Er zijn namelijk veel mensen online die het beter weten en je zullen bekritiseren. Ze kunnen immers anoniem alles zeggen. De negatieve reacties kunnen je misschien demotiveren of depressief werken. Relativeer en focus je op de positieve reacties. Negeer de negatieve reacties en blijf doorgaan. Er zijn altijd mensen die de content wel waarderen en richt je daarop!

Bekijk ook

Reactie plaatsen