Hosting regelen voor de website
11 augustus 2016 

Hosting regelen voor de website

Als je een webwinkel- of een website wilt starten dan heb je ook webruimte nodig. Met hosting huur je een stukje opslag en geheugen van een server. Deze servers staan in verbinding met het internet, zodat de webwinkel/website, e-mailadressen en andere data online beschikbaar zijn. Hiervoor betaal je vaak een maandelijks- of een jaarlijks bedrag.

Waar moet je goed op letten bij het afsluiten van hosting?

Er zijn verschillende hosting aanbieders. Hoe weet je nou of je bij de juiste zit en of je niet te veel betaald. Laat je van te voren goed informeren wat je precies krijgt voor het bedrag dat je betaald.
Zo is het belangrijk dat je voldoende webruimte krijgt. Laat je adviseren over welk pakket het beste bij jouw website/webwinkel past. Webwinkels hebben vaak een uitgebreider pakket nodig.

Hoe kies je het juiste hostingpakket?

 •  Ik heb een webwinkel, welk pakket past het beste bij mij?
 •  Hoelang zit ik aan het contract vast?
 •  Hoe vaak worden er backups gedraaid van de webwinkel? Dit is belangrijk voor als de webwinkel bijvoorbeeld wordt gehackt. Door middel van een backup kan de website/webwinkel snel weer worden teruggezet.
 •  Hoeveel e-mailadressen kan je aanmaken?
 •  Hoe is de klantenservice?

Een goede klantenservice van de hostingprovider is misschien wel de belangrijkste factor. Veel hosting partijen zijn niet telefonisch te bereiken. Als je een probleem hebt moet je het hostingbedrijf kunnen bereiken. Stel je voor dat je website offline is door een storing, elke minuut dat de website offline is loop jij bestellingen mis en dien je het hostingpartij op te kunnen bellen om het probleem te melden. Zorg ervoor dat je de juiste keuze maakt voor een hostingpartij.

Bekende hostingproviders zijn

 •  www.hostnet.nl
 •  www.sohosted.com
 •  www.ixlhosting.nl
 •  www.versio.nl

Bij SaaS systemen heb je vaak geen hostingpakket nodig

Als je kiest voor Saas- systeem wordt de hosting vaak bij het software aangeboden. Dit betekent dat je zelf geen hosting hoeft te regelen. Vaak hebben Saas- systemen een snelle hosting, waardoor de website/webwinkel snel wordt geladen en dit is belangrijk.

Hoe werkt een Saas- oplossing?

Maandelijks wordt er een bedrag in rekening gebracht voor het systeem, onderhoud, service en support voor de software. De tarieven kunnen enorm verschillen tussen enkele euro’s tot soms honderden euro’s per maand. Echter een abonnement kan ook als een doorlopende kostenpost worden gezien. Dit houdt in dat de maandelijkse kosten onopgemerkt kunnen oplopen.
Bekende SaaS systemen in Nederland zijn:

 •  Seoshop.nl
 •  Mijnwebwinkel.nl
 •  Luondo.nl

Hosting voor WordPress

J&R Marketing maakt bedrijven beter vindbaar op het internet met grafisch strak neergezette wordpress websites en brengt bedrijven op deze manier in contact met nieuwe klanten.

Als je een domeinnaam wilt registeren, hosting goed geregeld wilt hebben, goed gevonden wilt worden op Google of een nieuwe WordPress website wilt, neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek: 050 – 280 8875

Bekijk ook

Reactie plaatsen