Zelf een Webwinkel bouwen of een webwinkel laten bouwen
05 december 2015 

Zelf een Webwinkel bouwen of een webwinkel laten bouwen

Je staat voor een belangrijke beslissing. Je gaat een business beginnen, maar je hebt nog een webwinkel nodig.  Ga je de webwinkel zelf bouwen of ga je het uitbesteden. Beide heeft zo zijn voor- en nadelen.


Als je ervoor kiest om zelf een webwinkel te bouwen kan het besparen op je marketingbudget, waardoor je meer vermogen overhoudt voor andere marketing activiteiten. Als je ervoor kiest om een webwinkel te laten bouwen door een professional dien je te er rekening te houden dat het gaat om jouw webwinkel. Je wensen en behoeften dien je goed voor ogen te hebben voordat je ervoor kiest om een webwinkel laten bouwen door een professional.

Webwinkel zelf bouwen

Het grootste voordeel als je ervoor kiest om een webwinkel zelf te bouwen is dat je de webwinkel ook zelf kunt onderhouden. Een veel gemaakt fout bij veel startende webwinkel eigenaren is dat ze alles uitbesteden en later met probleem komen te zitten dat ze de webwinkel zelf niet kunnen onderhouden. Wij raden aan om de webwinkel altijd zelf te kunnen beheren.

Hoe kan je zelf een webwinkel bouwen?

Er zijn verschillenden webwinkel- systemen waarmee je zonder al teveel technische kennis al binnen een paar dagen een complete webwinkel kan hebben. Bekende voorbeelden van veel gebruikte webwinkel systemen zijn Luondo.nl en Seoshop.nl. Het nadeel van deze webwinkel- systemen is dat er beperkingen aan zitten met betrekking tot het Lay- out gedeelte en dat je aan maandelijkse kosten vastzit. Wanneer je meer technische kennis hebt kan je ervoor kiezen om de webwinkel te bouwen met een Open- Source systeem. Bekende voorbeelden hiervan zijn WordPress, Joomla en Magento. Wij bouwen de meeste webwinkels tegenwoordig met WordPress, omdat WordPress webwinkels erg goed zijn om goed gevonden te worden op Google. En dit is cruciaal voor het hebben van een winstgevende webwinkel.

Bekijk de webwinkels door ons gebouwd met WordPress

Webwinkel laten bouwen

Het grote voordeel als je ervoor kiest om een webwinkel te laten bouwen door een professional is dat je een goede webwinkel krijgt waar je direct omzet mee kunt gaan maken. Een goede website bouwer zal je informeren over de layout, betalingsmogelijkheden, webwinkel strategie en over het kleurgebruik.

Hoe kies je een goede website bouwer?

Het kiezen van een goede website bouwer is een belangrijke beslissing. Maar bedenk altijd goed van te voren dat jij de belangrijkste persoon bent en dat jij beslist. Als je ervoor kiest om een een website bouwer in te schakelen bedenk dan goed van te voren:

  • Wat voor een webwinkel wil je hebben?
  • Wat is de doelgroep van je webwinkel?
  • Welke online marketing kanalen wil je gaan inzetten?
  • Ga jezelf alle teksten maken?
  • Heb jezelf professionele afbeeldingen?
  • Wat zijn je belangrijkste producten?

Ongetwijfeld zijn er nog meer vragen die je van te voren kan bedenken om een keuze te maken voor een website bouwer. Bekijk hiernaast de referenties van de website bouwer.

  • Past deze website bouwer bij mij?
  • Wanneer kan de webwinkel worden opgeleverd?
  • Snapt de websitebouwer dat het SEO gedeelte erg belangrijk is?

Dit zijn een aantal belangrijke vragen om te stellen aan de website bouwer. Ga hiernaast altijd een persoonlijk gesprek aan met de websitebouwer en volg je gevoel.

Zijn de kosten niet belangrijk?

Natuurlijk zijn de kosten van belang, maar laat dit niet het belangrijkste aspect zijn om een keuze te maken. Als je een succesvolle webwinkel wilt runnen is van cruciaal belang dat je een goede webwinkel laat bouwen die goed vindbaar is op Google. Veel beginnende webwinkel eigenaren beginnen al met een achterstand door geen goede webwinkel te hebben. Laat dit jou niet gebeuren.

Zelf een webwinkel bouwen of een webwinkel laten bouwen

Je staat voor een belangrijke beslissing. Je gaat een business beginnen of uitbreiden, maar je hebt nog een webwinkel nodig.  Ga je de webwinkel zelf bouwen of ga je het uitbesteden? Beide heeft zo zijn voor-en nadelen. Hoe je het ook doet besef goed dat het hebben van een goede webwinkel een pré is om daadwerkelijk online succesvol te worden.

Bekijk ook

Reactie plaatsen