Marktplaats inzetten voor je webwinkel
29 mei 2016 

Marktplaats inzetten voor je webwinkel

Marktplaats is één van de grootste verkoopsites van Nederland. Elke dag bezoeken ruim 1.3 miljoen mensen Marktplaats. De website bevat 36 verschillende productgroepen en ruim 1800 rubrieken om een advertentie in te plaatsen. Zowel nieuwe- als gebruikte producten kunnen worden aangeboden. Naast producten is het ook mogelijk om diensten te plaatsen.
Als webwinkel eigenaar kan het interessant zijn om Marktplaats te gebruiken als verkoopkanaal. Dit kan op verschillende manieren namelijk: een advertentie plaatsen of Adverteren op Marktplaats.

Advertentie plaatsen op marktplaats.nl

Je kunt natuurlijk een gratis advertentie plaatsen op Marktplaats en via deze manier proberen potentiële klanten te bereiken. Mijn ervaring hierin is wel dat je advertentie heel snel naar beneden gaat, omdat er dagelijks ontzettend veel advertenties worden geplaatst. Om goed onder de aandacht te blijven zou je dagelijks advertenties moeten gaan plaatsen, wat erg intensief is om te doen.
Voor sommige advertenties moet je betalen, denk bijvoorbeeld aan auto’s. Ze hebben de tarieven opgedeeld met advertentieduur in weken. Een voorbeeld voor het plaatsen van een auto advertentie betaal je € 12,50 voor één week, € 17,50 voor twee weken en € 25,00 voor vier weken.
Een compleet en actueel tarieven overzicht vind je op deze pagina van Marktplaats: www.marktplaats.nl/i/help/verkopen-via-marktplaats/

Adverteren op Marktplaats

Een effectieve manier om te gaan adverteren op het internet kan zijn via Marktplaats. Marktplaats biedt de mogelijkheid om betaald te adverteren op Marktplaats via het systeem Admarkt.
Net als bij Google Adwords betaal je per klik. Via deze manier genereer je nieuwe bezoekers naar je webwinkel vanuit Marktplaats.

Omdat Marktplaats maar liefst 1800 verschillende rubrieken heeft kan je heel doelgericht je advertentie laten tonen. Stel je hebt een webwinkel in elektrische fietsen, dan kan je de advertenties alleen in die rubriek laten tonen. Jouw advertentie staat dan op de best bekeken posities en boven de gewone advertenties.

Er zijn verschillende mogelijkheden om te adverteren in Marktplaats. Ze bieden de volgende opties aan:

  •  Admarkt
  •  Marktplaats extra
  •  Marktplaats aanbieding
  •  Marktplaats Media

Marktplaats Admarkt

Met Admarkt kan je een advertentie bovenaan in de rubriek plaatsen van Marktplaats. Dit worden ook wel de Topadvertenties genoemd. Je plaatst deze in de rubriek die het beste aansluit aan je product. Op elke rubriekpagina zijn de eerste 5 posities beschikbaar gesteld voor Topadvertenties.

Er zijn natuurlijk veel meer andere adverteerders die graag op de eerste pagina willen staan tussen de Topadvertenties. Deze hiërarchie wordt bepaald door het hoger of lager instellen van de klikprijs van je advertentie of in te spelen aan de populariteit. De klikprijs en klikpercentage van je advertentie bepalen uiteindelijk de positie van je Topadvertentie.
Bij Admarkt krijg je gratis de mogelijkheid om je websitelink te vermelden. Dit kan weer voor extra verkeer zorgen naar je webwinkel toe. Normaal brengt Marktplaats hier € 9,- voor in rekening.

Marktplaats inzetten voor je webwinkel

Marktplaats Extra

Met Marktplaats Extra kan je bij je advertentie laten zien dat je meer aanbied dan alleen het product wat wordt weergegeven in de advertentie. Via deze manier kun je een bezoeker sturen naar je totale aanbod binnen Marktplaats of sturen naar een andere advertentie in dezelfde rubriek binnen Marktplaats. Een voorbeeld van een Marktplaats Extra advertentie zie je hieronder.

Marktplaats extra advertentie

Marktplaats Aanbieding

Marktplaats heeft een eigen soort Webshop binnen de website genaamd Marktplaats Aanbieding. Deze producten worden dagelijks gedeeld via een mailing van 850.000 ontvangers. Je producten of diensten kunnen gelijk afgerekend worden binnen Marktplaats en er worden alleen kosten in rekening gebracht als je iets hebt verkocht. Marktplaats Aanbieding kan ingezet worden voor vele verschillende producten, hierbij kan je denken aan producten voor huis, tuin, fashion, gezondheid en schoonheid. Maar het kan ook voor restaurants, uitjes, cursussen en workshops.

Marktplaats Media

Met Marktplaats Media kan je banners plaatsen op Marktplaats.nl, waardoor je direct verkeer krijgt naar je website toe. Dit is te vergelijken met bijvoorbeeld Google Adwords, maar dan geheel binnen Marktplaats zelf.

Bekijk ook

Reactie plaatsen