Hoe maak je gebruik van video marketing?
11 oktober 2016 

Hoe maak je gebruik van video marketing?

Wil je beginnen met video marketing? Dan is dit een juiste stap om te doen. Video marketing is één van de meest krachtige marketing middelen van dit moment. Veel ondernemers laten nog kansen liggen op het gebied van video marketing. Er zijn verschillende redenen om gebruik te maken van de één van de meest krachtige marketing kanalen van dit moment.

  •  Een persoonlijke boodschap overbrengen
  •  Je blijft interessant
  •  De website wordt beter gevonden op Google
  •  Weinig ondernemers maken hier nog gebruik van

Door video marketing in te zetten krijg je meer bezoekers op de website en de bezoekers blijven langer op de website.

Een persoonlijke boodschap overbrengen

Op een website is het vaak lastig om persoonlijk over te komen. Het is lastiger om met teksten en afbeeldingen een persoonlijke boodschap over te brengen. Door middel van een video kun je binnen paar seconden een krachtige boodschap over brengen.

Je blijft interessant met video’s

Tegenwoordig is het internet gedrag enorm snel. Een website bezoeker doet één of twee klikken op de website en bekijkt vluchtig de website en gaat snel door naar een andere website. De kans dat een website bezoeker bij een eerste bezoek op de website contact met je opneemt of een bestelling doet is vrij klein. Het is daarom van cruciaal belang dat je de interesse wekt bij de klant. Zorg voor onderscheidend vermogen. Hoeveel van jou concurrenten zetten video marketing in?

De website wordt beter gevonden op Google

Door video marketing in te zetten wordt de website beter gevonden in Google. YouTube is onderdeel van Google en Google hecht veel waarde aan video’s. Door video’s op de website toe te voegen zal Google dit zien als waardevolle content en hiermee krijgt de website een hogere ranking. Hoe langer een website bezoeker op de website blijft hoe beter dit is voor de Google ranking. Door gebruik te maken van video’s blijft een bezoeker langer op de website.

Weinig ondernemers maken nog gebruik van video marketing

Het is een gemiste kans om geen gebruik te maken van video marketing. Het is tegenwoordig eenvoudig om een film zelf te maken of anders door iemand te laten maken. Google op video maker en je komt heel wat aanbod tegen. Kijk maar is in jouw markt hoeveel ondernemers gebruik maken van video marketing en dit ook inzetten als marketingkanaal. Je zult al snel het verschil maken als jij wel video marketing gaat inzetten.

Op welke manieren kun je gebruik maken van video marketing?

We hopen dat je er overtuigd van bent en dat je video marketing gaat inzetten om meer resultaat uit de website te halen. Voordat je begint met video marketing is het goed om te werken met een strategie. Je zult niet de eerste ondernemer zijn die heel fanatiek begint en vervolgens niet doorzet. Hieronder een aantal tips om goed te beginnen met video marketing.

  •  Met welk doel zet je video marketing in?
  •  Hoe vaak ga je een video uploaden?
  •  Hoe kan je een maand vooruit werken?
  •  Kan je verschillende categorieën maken?

Het is van belang om video marketing op te nemen in de huidige marketing strategie.

Met welk doel zet je video marketing in?

Bedenk van te voren met welk doel je de film maakt. Is het een informatieve video, is het een sales video of wil je een referentie in beeld brengen. Stel je doel van te voren vast en probeer een video altijd geschikt te maken om op verschillende platformen te kunnen delen.

Gebruik de film multimediaal

Het is zonde om een film te maken en deze maar op één plek online te plaatsen. Je wilt dat je video zo vaak mogelijk wordt bekeken en daarom is het van belang dat je film multimediaal maakt. Je deelt de film op Youtube, plaatst de video op de eigen website, upload de film op Facebook (niet de links van YouTube delen) en wellicht deel de video ook op andere Social media kanalen. Op hoe meer plekken de video te bekijken is hoe beter dit is.

Zorg voor een goede video marketing strategie

Video marketing één van de grootste mogelijkheden van dit moment om nieuwe klanten te krijgen via het internet. Het is echter wel van belang dat je een goede strategie ontwikkeld. Probeer een strategie te ontwikkelen waarbij je vooruit werkt. Het is ideaal om filmpjes klaar te hebben die je een maand vooruit kunt inplannen. Op deze manier creëer je rust en dit komt ten goede van de videoboodschap.

Bekijk ook

Reactie plaatsen