Een bestaande webwinkel kopen
28 maart 2016 

Een bestaande webwinkel kopen

Als je ervoor kiest om een webwinkel te beginnen heb je twee opties. Je kunt ervoor kiezen om webwinkel opnieuw op te starten of je hebt de keuze om een bestaande webwinkel te kopen. Om problemen wat betreft het opstarten van een webwinkel te vermijden, kan je ervoor kiezen om een bestaande webwinkel te kopen. Het voordeel hiervan is dat je vaak al begint met een klantenbestand en dat je direct online bent. Een bestaande webwinkel heeft al het begin van het promotiewerk verricht en daarna is het aan jou om het uit te breiden. Wanneer je overweegt om een bestaande webwinkel te kopen dien je met aantal zaken rekening te houden.

 •  Hoelang is de webwinkel al online
 •  Hoeveel unieke bezoekers heeft de webwinkel per maand
 •  Uit welke demografische gebieden komen de meeste bezoekers
 •  Welke producten worden voornamelijk verkocht
 •  Hoe scoort de webwinkel in Google op belangrijke zoekwoorden

Het leuke aan een webwinkel is dat het in alle markten toepasbaar is. Wie had 10 jaar geleden verwacht dat we visitekaartjes online zouden bestellen? Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld. Of je nou producten of diensten aanbiedt, een webwinkel is elke markt toepasbaar.

Hoelang staat de webwinkel al online

Het is belangrijk dat je de leeftijd van de webwinkel nakijkt. Dit heeft namelijk invloed op de waarde van de webwebwinkel. Een oude webwinkel is namelijk eerder te vinden op Google en heeft vaak betere posities op Google. Op deze manier krijg je al snel meer bezoekers op de webwinkel.
De leeftijd van een webwinkel kan worden gevonden met de zogenoemde “SIDN whois”. SIDN registreert en beheert alle .nl-domeinnamen en zorgt ervoor dat de domeinnamen wereldwijd bereikbaar zijn.

Hoeveel unieke bezoekers heeft de webwinkel per maand

Het is van belang om te weten hoeveel unieke bezoekers de webwinkel per maand heeft. Kijk voornamelijk naar de unieke bezoekers en de demografische gebieden waar de bezoekers vandaan komen. Veel webwinkel eigenaren hebben Google Analytics niet op de juiste wijze ingesteld, waardoor er meer bezoekers worden geregistreerd dan in werkelijkheid het geval is. Als je hier geen rekening mee houdt kan je totaal een verkeerde investering doen.
Hiernaast is het van belang om na te kijken of de webwinkel gebruik maakt van misleiding om de vindbaarheid te vergroten. Er zijn namelijk richtlijnen voor webwinkels.

Welke producten worden voornamelijk verkocht

Vaak zorgen 20% van de producten voor 80% van de omzet. Maar welke producten zijn dit precies? Voordat je een webwinkel overneemt is het goed om te weten welke producten voornamelijk voor de omzet zorgen.

 •  Kan je deze producten makkelijk bijbestellen?
 •  Kan je gebruik maken van dropshipping?
 •  Verkopen deze producten over 2- jaar nog steeds?

Hoe scoort de webwinkel in Google op belangrijke zoekwoorden

De meeste kwalitatieve bezoekers komen op de webwinkel via Google. Om een succesvolle webwinkel te runnen is het bijna noodzakelijk om goede Google posities te hebben. Voordat je een webwinkel gaat kopen is het van belang dat je de Google posities gaat checken op belangrijke zoekwoorden. Hoe hoog scoort de webwinkel in Google? Een heel belangrijk punt om te checken!

Er zijn verschillende websites waar je websites en webwinkels kunt kopen. Enkele voorbeelden zijn:

 •  www.sitedeals.nl
 •  www.websitetekoop.nl
 •  www.marktplaats.nl
 •  www.webwinkelforum.nl

Verkoop meer door middel van een webwinkel

De kansen voor het starten van een webwinkel zijn nog steeds enorm. Dit komt voornamelijk, omdat er veel slechte webwinkel online staan. Nog geen 30% van de webwinkels is mobiel geschikt. Op dit moment komen er 50% van de bezoekers met een mobiel apparaat op de webwinkel. Als de webwinkel niet goed te bekijken is op alle mobiele apparaten gaat dit ten koste van het aantal verkopen.

Kies jij ervoor om een bestaande webwinkel kopen?

Om problemen wat betreft het opstarten van een webwinkel te vermijden, kan je ervoor kiezen om een bestaande webwinkel te kopen. Het voordeel hiervan is dat je vaak al begint met een klantenbestand en dat je direct online bent. Wanneer je overweegt om een bestaande webwinkel te kopen dien je met aantal zaken rekening te houden die hierboven zijn behandeld. Wees heel kritisch op deze punten, voordat je overgaat tot het kopen van een bestaande webwinkel.

Bekijk ook

Reactie plaatsen