Hoeveel bezoekers heb je op de website
25 oktober 2015 

Hoeveel bezoekers heb je op de website

Meten is weten wordt er wel is gezegd. Maar hoe meet je nou precies? En welke aspecten zijn belangrijk om te meten? Op basis van de juiste gegevens kan je de juiste beslissingen maken. Om je meer inzicht te geven op welke manier je kan meten hebben we een stappenplan voor je gemaakt.

  •  Hoeveel bezoekers heb je op de website
  •  Uit welke stad komen de meeste bezoekers
  •  Op welke pagina’s verlaten de meeste bezoekers de website
  •  Welke pagina’s worden er daadwerkelijk bekeken

Hoe kan je bekijken wat de bezoekers doen op de website

Google Analytics is het meetsysteem achter de website. Het systeem is geheel gratis te gebruiken. Wat je hiervoor dient te doen:

  •  Ga naar google.nl/analytics
  •  Maak een account aan
  •  Stuur de Google Analytics code door naar je website bouwer

Door een simpele code van Google Analytics toe te voegen op de website krijg je veel meer inzicht in wat er gebeurt op de website.

Waarom zal je deze lastige stappen ondernemen…

Dit zijn totaal geen lastige stappen. Zorg ervoor dat je dit zo snel mogelijk voor elkaar krijgt.
Op basis van Google Analytics gegevens kan je belangrijke marketing keuzes maken. Het is daarom van cruciaal belang dat je beschikt over betrouwbare Google Analytics gegevens.

Vergeet dit ook nog even niet om te doen…

Zeker in de beginfase wanneer de website nog niet zoveel bezoekers heeft, is het van belang om jezelf uit te sluiten uit de Google Analytics resultaten. Je bent zelf vaak bezig met de website en dit beïnvloed natuurlijk de resultaten waardoor de analyse minder wordt. Je wilt alleen werken met betrouwbare resultaten. Sluit daarom je eigen IP- adres uit. Zo word jezelf niet meegenomen is de Google- Analytics resultaten.

Wil je precies weten hoe je dit doet? Lees dan betrouwbare Google Analytics resultaten

Misschien vervelend, maar een website is nooit klaar

Een website is nooit klaar, constant meten en optimaliseren maakt het verschil. Inzicht hebben in de online gegevens geeft een voorsprong op de concurrenten. Weten wat er gebeurt op de website is van belang om de website constant te verbeteren. Wat is jouw slechtste pagina op de website?
Ontdek jouw slechtste pagina op de website

Inzichtelijke online gegevens

Een website is nooit klaar, constant meten en optimaliseren maakt het verschil. Om in te kunnen spelen op de behoefte van de klant is dit noodzakelijk. Zorg ervoor dat Google Analytics goed staat ingesteld op de website. Nadat je Google Analytics op de website hebt geïnstalleerd ga je de doelen instellen.  Het aanmaken van doelen is erg eenvoudig, maar is van cruciaal belang voor een goede online positionering. Als je de doelen niet instelt mis je teveel gegevens om de website optimaal te optimaliseren!

Bekijk ook

Reactie plaatsen