Hoe zet je affiliate marketing in?
01 juli 2015 

Hoe zet je affiliate marketing in?

Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partner (affiliates) belonen voor een verkoop of een lead. De beloning varieert per product of dienst. De beloning vindt pas plaats wanneer jezelf een verkoop hebt gedaan. Een bekend voorbeeld van affiliate marketing zijn de vele vergelijkingssites, zoals independer.nl.

Hoe kan je geld verdienen met affiliate marketing?

Affiliate marketing kan je op twee manieren inzetten. Je kan Affiliate marketing inzetten om je eigen diensten/producten meer onder de aandacht te brengen of je kan diensten/producten van andere promoten.

  •  Eigen diensten/producten promoten
  •  Diensten/producten van andere promoten

Eigen diensten/producten promoten

Wanneer je een eigen product of dienst hebt is het erg interessant om Affiliate marketing te gaan inzetten. Hoe kom je aan Affiliates? Heel simpel. Begin op Google. Ga opzoek naar interessante websites die te maken hebben met je eigen aanbod. Stel je verkoopt auto-onderdelen, dan zijn bijvoorbeeld autoblogs interessant om te vragen. Het enige wat je hoeft te doen is een e-mail op te stellen met je aanbod. Zorg altijd voor een goed aanbod voor je Affiliates.

Een ander voorbeeld uit de praktijk

Wij hebben een website ingroningenstuderen.nl. Deze website gaat over het studeren in Groningen en je vind hier uitgebreide informatie over de stad Groningen. In Groningen is bijna elke student opzoek naar een kamer. Het is voor ons dus heel nuttig en aantrekkelijk om kamers aan te gaan bieden. Na enige zoektocht naar affiliate programma’s voor kamers kwamen we al snel uit bij kamertje.nl. We hebben de kamers van kamertje.nl nu op Ingroningenstuderen.nl staan en bij elke aanmelding die via Ingroningenstuderen.nl plaatsvindt krijgen wij een X bedrag. Dit proces blijft maar doorlopen zonder er zelf iets aan te doen. Ideale vorm van Affiliate Marketing.

Je kan Affiliate Marketing dus op verschillende manieren inzetten om inkomsten te generen. Het fijne aan Affiliate Marketing is dat je andere personen (werknemers) inzet die voor jou aan de slag gaan. Wanneer je een interessant aanbod hebt met goede marges voor de affiliates gaan ook steeds meer mensen jou aanbod willen promoten.

Maak het je Affiliates zo makkelijk mogelijk

Het is van belang dat je de Affiliates voorziet van zoveel mogelijk promotiemateriaal. Probeer alles uit te werken voor de Affiliates. Banner materiaal in verschillende formaten, kant en klare e-mailtjes, landingspagina’s en knallende verkoopteksten. Probeer echt te gaan samenwerken met de Affiliates. Jij weet uiteindelijk het beste wat de USP’s van je dienst/product zijn. En probeer onderscheidend te zijn in je aanbod. Uiteindelijk verkoop je, je dienst/product eerst aan de Affiliate zelf.

Diensten/producten van andere promoten

Naast dat Affiliates jou kunnen promoten is het ook mogelijk dat jij andere Affiliates gaat promoten. Goede Affiliate Marketeers verdienen duizenden euro’s door andermans producten/diensten te promoten. Door de opkomt van Social Media is Affiliate Marketing nog veel aantrekkelijker geworden. Het enige wat je bij Affiliate Marketing hoeft te doen is knippen en plakken. Er zijn verschillende websites die het mogelijk maken om direct te starten met Affiliate Marketing.

Welk systeem kan je inzetten voor Affiliate Marketing?

Een aantal bekende websites die Affiliate Marketing aanbieden zijn:
1. Tradetracker
Opgericht in 2004. Internationaal actief en door het grote aantal adverteerders inmiddels marktleider in Nederland en België. Onderscheidend door geavanceerde affiliate software en link technologieën. Bijkomend voordeel: affiliates kunnen zélf aangeven hoe vaak per maand zij uitbetaald willen worden.
2. Daisycon
Een bureau dat al vele jaren actief is en ooit gestart is met affiliates.nl, kliks.nl en andere adressen. Biedt verschillende affiliate oplossingen en heeft een groot aanbod aan adverteerders. Daisycon heeft een zeer goede reputatie en is twee keer als winnaar uit de bus gekomen in een grootschalig Nederlands affiliate marketing onderzoek. Daisycon is bijvoorbeeld het systeem die wij gebruiken voor Ingroningenstuderen.nl. Het aanbod is ernorm.
3. Zanox
Met de overname van M4N begin 2011 is Zanox, die daarvoor ook al in Nederland actief was, pas echt een grote jongen in ons land geworden. Gezien de diensten, groei en vooral verbetering in professionaliteit zijn ze (zo niet dan horen ze zeker bij) de top in aanbod en service. Zanox is verder groot in de landen om ons heen en hebben dus een mooi portfolio met grote spelers aan zich kunnen binden.
4. PayPro.nl
Paypro.nl is een erg laagdrempelig Affiliate systeem en is zeer geschikt om zowel diensten/producten aan te bieden als het promoten. Op Paypro vind je honderden verschillende diensten/producten die je direct kan gaan promoten. Ook het aanbieden van je eigen aanbod is zo gebeurt.

Hoe kan je Affilliate marketing inzetten

Hierboven hebben we aantal voorbeelden gegeven op welke wijze je direct kan beginnen met Affiliate Marketing in te zetten. Het komt er op neer dat je linkjes kopieert en plakt op het internet waar de kans het grootst is dat er iemand op gaat klikken en het product of dienst gaat afnemen. Je kan hiervoor Social Media gebruiken, e- mailmarketing, websites en filmpjes. Wees zo creatief mogelijk. Als je ervoor kiest dat je Affiliates wilt gaan inzetten die jou producten of diensten gaan promoten, wees dan zo uitgebreid mogelijk met het verstrekken van informatie en promotiemateriaal.

 

Reactie plaatsen