Waarom is het goed om een video marketing strategie te hebben
25 januari 2017 

Waarom is het goed om een video marketing strategie te hebben

Tegenwoordig kun je niet meer om video’s heen. Overal worden video’s gebruikt om een boodschap over te brengen, of het nou via Facebook plaatsvindt, Instagram of Snapchat, videobeelden zijn helemaal in. Deze ontwikkelingen maken duidelijk dat videobeelden steeds meer van belang worden voor bedrijven in hun marketing aanpak. Niet alleen wordt de inhoud in video’s sneller verwerkt door de hersenen dan een geschreven tekst, videobeelden stellen bedrijven tevens in staat om een nauwere verbinding te vormen met potentiële klanten. Dit leidt uiteindelijk tot een hogere vertrouwen en zodoende meer omzet. In dit artikel voorzien wij je van een aantal industrieën die niet meer om videobeelden heen kunnen en een must is om een video marketing strategie te hebben!

Waarom is het goed om een video marketing strategie te hebben

SaaS (software as a service)

SaaS is een minder aantrekkelijke industrie, het is daarom meer van belang dat er een waardevolle merknaam en een band met de potentiële klanten wordt gecreëerd. Videobeelden stellen jou in staat om dat te bereiken. Als klanten op jouw website komen dan heb je vaak één kans om ze te overtuigen van jou waarde creatie en een video kan je daarbij helpen.

SaaS (software as a service)

Video marketing in de reisbranche

Als foto’s gelijk zijn aan duizend woorden, dan zijn videobeelden gelijk aan tienduizend woorden. In de reisindustrie is het van belang dat je jouw potentiële klanten een beeld geeft van de reis. Ze moeten zich de reis kunnen inbeelden en visualiseren. Het gevoel moet worden gecreëerd dat ze de reis ervaren in hun gedachten. Videobeelden helpen hier uitstekend bij. Op deze manier kunnen klanten een betere beslissing nemen.

Video marketing gebruiken in de gezondheidsbranche

De gezondheidsindustrie is een belangrijke industrie, het gaat immers om de gezondheid. Een belangrijk aspect hierbij is vertrouwen. Hoe maak je een beslissing als het gaat om je gezondheid? Deze vertrouwen kan worden gegenereerd met behulp van videobeelden. Klanten zien dan duidelijk op welke manieren er wordt gehandeld en bouwen op deze manier vertrouwen op. Steeds meer personal trainers en sportscholen beginnen video marketing toe te voegen aan de huidige marketinginstrumenten. Neem is een kijkje op Youtube om te zien op welke wijze video marketing wordt toegepast.

Video marketing in het onderwijs

Belangrijke beslissingen gaan gepaard met enige wantrouwen. Klanten willen immers wel alle informatie tot zich nemen alvorens ze een beslissing maken. Onderwijs behoort tot één van die industrieën waar ouderen veel informatie over willen winnen alvorens ze hun kinderen naar een school sturen. De toekomst van hun kinderen staat immers op het spel. Videobeelden kunnen ouderen overtuigen van de manier waarop zij lesgeven. Vertrouwen is zodoende hier ook een belangrijk aspect.

Video marketing in de financiële branche

Mensen zijn erg gesteld op hun geld en dat is begrijpelijk. Het is daarom niet onlogisch om te denken dat vertrouwen hierbij een grote rol speelt. Klanten geven niet zomaar hun hard verdiende geld uit handen. Industrieën op het gebied van financiën kunnen hierop inspelen door duidelijkheid te verschaffen wat er gebeurt met het geld, en de mogelijke garanties. Ook zou het voordelig zijn als bedrijf zijnde om een “over ons” video te maken om geloofwaardigheid te creëren.

Video marketing voor webshops (E-commerce)

Tegenwoordig koopt iedereen zijn of haar spullen online, en is het internet niet meer weg te denken uit de hedendaagse wereld. Tevens moet er in deze industrie gebruik worden gemaakt van een video marketing strategie. Klanten vinden het namelijk prettig om een goed beeld te hebben van datgene waar ze in geïnteresseerd zijn. Denk hierbij aan kleding waar het mogelijk is dat klanten de kledingstukken van verschillende hoeken willen bekijken. Dit heeft allemaal invloed op de besluitvorming van potentiële klanten en zal wellicht concurrentievoordeel opleveren!
Een goed voorbeeld van video marketing voor webshops zie je op de webshop van coolblue.nl

Bekijk ook

Reactie plaatsen