Mobiel vriendelijke websites krijgen een beloning van Google
05 januari 2015 

Mobiel vriendelijke websites krijgen een beloning van Google

Google is een matchmaker. Het doel van de zoekmachine is om de zoekwoorden van de gebruiker op Google te laten matchen met een website die aansluit bij het apparaat waarop de gebruiker actief is. Het is voor de gebruiker frustrerend als je aan het zoeken bent op je mobieltje en je komt op een website terecht waar je niet goed op kan navigeren. De knopjes zijn zo klein dat je al heel snel mis klikt. Google gaat websites die mobile proof zijn belonen met een icoontje in de Google zoekresultaten. Hierdoor zien de gebruikers van Google Search direct op hun mobieltje of de website Mobile Friendly is.
Hieronder een voorbeeld van de anwb website die wordt aangeduid als Mobile- friendly in Google.

Mobiel vriendelijke website

Het gevolg van Mobile Friendly voor websites

Website die Mobiel vriendelijk zijn zullen beter gaan scoren in de zoekmachines en hierdoor meer bezoekers aantrekken op de website. Mobile Friendly sluit perfect aan op Google’s filosofie.
Larry Page, medeoprichter en CEO, beschreef de ‘perfecte zoekmachine’ ooit als iets ‘dat precies begrijpt wat je bedoelt en je precies vertelt wat je wilt weten’. Sinds die tijd is het aanbod van Google uitgebreid tot meer producten dan alleen zoeken, maar het idee erachter is hetzelfde gebleven. Met al onze technologieën, van Google Zoeken tot Chrome en Gmail, proberen we het u zo gemakkelijk mogelijk te maken de informatie te vinden die u nodig heeft en de dingen te doen die u moet doen.

Mobiel vriendelijke website keuring in de Google zoekresultaten

Google heeft aangegeven welke punten doorslaggevend zijn voor een Mobiel vriendelijke keuring in de Google Search resultaten.

  •  Teksten op de website dienen direct leesbaar te zijn, zonder hiervoor in of uit te zoomen.
  •  De content op de pagina’s moet zo geschaald worden dat er niet horizontaal gescrold hoeft te worden.
  •  Websites moeten gebruik maken van software die de standaard is voor mobiele telefoons, vermijd dus het gebruik van Flash of andere software die buiten de standaard valt.
  •  De verschillende linkjes op de pagina moeten ver genoeg uit elkaar staan zodat erop klikken makkelijk wordt gemaakt.

Het bezoeken van websites met een mobiel apparaat is de afgelopen twee jaar met 50% gestegen. Om goed gevonden te worden in Google en meer resultaat te behalen met de website is het van belang om een website te hebben die goed te bekijken is op alle mobiele apparaten. Test direct of uw website voldoet aan de mobiel vriendelijkheid van Google.nl
Doe meteen de test

Perfecte mobiele website

J&R Marketing heeft deze expertise in huis. Wij kunnen uw website volledig ‘mobile friendly’ maken, zodat ook bezoekers die uw website bekijken via mobiel, tablet of andere apparaten dit zonder problemen kunnen doen.

Mobiele website laten maken bouwen

Ondernemers met een mobiele website die goed wordt gevonden op Google

  •  Hebben meer tijd om de eigen dienstverlening te verbeteren
  •  Hebben constante aanvraag van werkzaamheden
  •  Werken AAN de business in plaats van IN de business
  •  Hebben meer tijd over voor leuke dingen
  •  Krijgen de leuke klanten
  •  De onderneming heeft veel meer kans van slagen

J&R heeft al tientallen krachtige mobiel vriendelijke websites gebouwd voor verschillende ondernemingen. Laat ook uw onderneming van haar beste kant zien met een mobiel vriendelijke website van J&R.

BEGIN DE SAMENWERKING
J&R Marketing maakt bedrijven beter vindbaar op het internet met grafisch strak neergezette mobiel vriendelijke websites en brengt bedrijven op deze manier in contact met nieuwe klanten. Ook benieuwd naar uw mogelijkheden op het internet? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek: 050 – 280 8875.

Reactie plaatsen