Like & Win acties op Facebook? Ken de regels van de wet!
07 september 2015 

Like & Win acties op Facebook? Ken de regels van de wet!

Like & Win acties op Facebook? Ken de regels van de wet!

Je hoeft je Facebookpagina maar te openen en de kans is groot dat je een Like & Win actie voorbij ziet komen. Van vakanties tot bedden, alles kan je winnen via Facebook. Maar sta je er wel eens bij stil dat er wettelijke regels aan verbonden zijn als je een Like & Win actie organiseert?

Een Like & Win actie valt in Nederland onder de Wet op de Kansspelen. In de meeste gevallen is de Gedragscode Promotionele Kansspelen van toepassing. Dit houdt in dat er geen vergunning is vereist, mits een aantal spelregels in acht worden genomen. De aanbieder dient voorafgaand aan de deelname duidelijk te maken wat de totale waarde van het prijzenpakket is en minderjarige moeten ouders toestemming verlenen voor deelname.

Ook dient er kansspelbelasting te worden afgedragen indien het prijzenpakket boven de € 449,- bedraagt per spel. Dit geldt dus ook voor kleine promotionele kansspelen als een Like & Win actie op Facebook!

Privacy wetgeving

Ben je van plan om een winactie te organiseren, houdt dan ook rekening met de privacy wetgeving. Denk hierbij aan de volgende punten:

  • Verkregen informatie mag niet worden misbruikt. Er mogen alleen gegevens gevraagd worden die nodig zijn om de winactie in goede banen te leiden.
  • De deelnemers moeten geïnformeerd worden over het gebruik van zijn of haar gegevens. Dit kan bijvoorbeeld via opgestelde algemene voorwaarden.
  • Verkregen e-mailadressen die worden verzameld mogen slecht één keer benaderd worden met de vraag of ze nieuwsbrieven willen ontvangen over onderwerpen die zelf niets met de win & like actie te maken hebben.

Andere mogelijkheden om meer likes te krijgen op Facebook

Er zijn genoeg andere effectieve manieren om meer likes te verzamelen op Facebook. Denk bijvoorbeeld aan Facebook adverteren of heel simpel door leuke dingen of anekdotes vermelden! Laat eens de persoonlijke kant zien van het bedrijf door het plaatsen van leuke foto’s en filmpjes!

 

Reactie plaatsen