Laat je organisatie zien

Eén van de belangrijkste dingen voor een website/webwinkel is het winnen van vertrouwen van potentiële klanten. Een goede manier om dit te doen, is het plaatsen van beeldmateriaal. Foto’s zijn goed om een algemene indruk te geven, maar een filmpje waarin u uw onderneming voorstelt maakt echt het verschil. U kunt daarmee op een persoonlijke manier communiceren met uw doelgroep(en) en precies vertellen waar u voor staat.

Hoe win je het vertrouwen van een website bezoeker?

Korte, persoonlijke filmpjes maken het verschil. Tegenwoordig is het met de meest simpele camera al mogelijk om een filmpje op te nemen in HD kwaliteit. Wanneer u besloten heeft dat u een filmpje wil maken, bedenk dan goed welke boodschap u wilt overbrengen naar de doelgroep(en) en de verwachtingen en wensen van de doelgroep(en) zelf. Heeft u een plan gemaakt? Ga dan aan de slag met het beeldmateriaal. Er zijn genoeg goede bureaus op het internet te vinden die gespecialiseerd zijn in het maken van promotiefilmpjes.

Filmpje delen op Social Media kanalen

Wanneer het filmpje klaar is, kunt u ervoor kiezen deze via verschillende media te delen. Denk hierbij aan uw website, YouTube, Facebook of zet een link op Twitter. Zorg ervoor dat bij ieder bericht de beschrijving van het filmpje volledig is en met gebruik van de juiste zoekwoorden. Net als de SEO-velden zijn ook deze beschrijvingen belangrijk voor de vindbaarheid van uw website in Google.

Tip: Mocht u uw filmpje op uw site hebben geüpload, zorg er dan voor dat het filmpje eindigt met het eindscherm ‘speel opnieuw af’. Wanneer u dit niet instelt, zullen andere filmpjes als aanbevolen suggestie worden opgeworpen. Dit kan ervoor zorgen dat er beeldmateriaal op uw site terechtkomt dat u niet op uw site wilt zien. Of erger, dit kan ervoor zorgen dat bezoekers uiteindelijk uw website verlaten.

Haal het maximale uit de bezoekers

Wanneer de bezoekers eenmaal op de website zijn is het van belang om een goede indruk te maken bij de bezoekers. Eén van de manieren om dit te doen is het hebben van persoonlijke filmpjes, maar er is meer voor nodig om de bezoekers te overtuigen. Zorg ervoor dat je een krachtige website hebt die op alle mobiele apparaten goed te bekijken is. Hiernaast is een goede Google strategie van cruciaal belang.

 

Reactie plaatsen