Hoe plaats je een YouTube video op een Wordpress website
04 juli 2015 

Hoe plaats je een YouTube video op een Wordpress website

Om de website te verreiken is het nodig om video’s op de website te plaatsen. Het is aan te raden om de video’s altijd op YouTube te plaatsen. YouTube video’s zijn goed voor de vindbaarheid op Google en natuurlijk voor de bezoekers van de website. Hieronder een uitleg hoe je een YouTube- video op de website kan plaatsen.
Ga naar YouTube en zoek de video op die je op de website wilt plaatsen. Klik op delen, dan op insluiten en kopieer de link die in het blauw wordt weergegeven.

YouTUbe video op de website plaatsen

YouTube filmpje op de website integreren

Ga naar het CMS- systeem en log in op de website. Zoek de pagina op waarop je de Youtube- video wilt plaatsen en klik op tekst. Het is van belang dat je blauwe link die je bij Youtube, zoals hierboven in het blauw is weergegeven, kopieert onder tekst en niet onder Wyslwyg!

YouTube filmpje op de website

Kopieer vervolgens de link op de gewenste plek en druk op bijwerken. Het filmpje staat nu op de pagina.

Hoe plaats je youtube filmpje op je eigen website

Bekijk altijd na het bijwerken van de pagina even hoe de pagina er nu uitziet en of het filmpje op de gewenste plek staat. Dit is altijd aan te passen door de blauwe YouTube- linkje op een andere plek op de pagina te plakken.

YouTube film op de website

Sluit het filmpje op de juiste manier af

Als het filmpje is afgelopen is het van belang om te zorgen dat er geen andere filmpjes in beeld verschijnen als het filmpje is afgelopen. Plaats hiervoor de volgende code achter de code die je van YouTube hebt gekopieerd.
Youtube filmpjes uitsluiten doe je door deze code  ?rel=0 te plaatsen achter de volledige URL van het filmpje.

afsluiten-youtube-film

Op deze manier zorg je ervoor dat er geen andere filmpjes op je website komen als het filmpje is afgelopen. Je wilt natuurlijk niet dat er filmpjes van concurrenten of andere merken op jouw website verschijnen.

Het formaat van de videoweergave aanpassen

Ook is het mogelijk om het formaat van de video aan te passen. Dit doe je simpel door in de code width of height aan te passen. Hier kan je mee testen, zodat je tot het beste formaat komt die past bij de pagina.

formaat-youtube-film-op-site-aanpassen

Nog even iets belangrijks!

Veel ondernemers maken nog de fout om de YouTube video niet te optimaliseren. Geef altijd de juiste omschrijving aan het filmpje met relevante zoekwoorden. Hierdoor zal het filmpje beter worden gevonden op YouTube.

 

 

Reactie plaatsen