Hoe maak je krachtige Facebook video advertenties
26 januari 2016 

Hoe maak je krachtige Facebook video advertenties

In dit artikel bespreken we de mogelijkheden die Facebook video biedt om te gebruiken als promotiemiddel. We kunnen niet meer om Facebook heen en dit willen we natuurlijk ook helemaal niet. Facebook wordt dagelijks gebruikt door een groot aantal mensen. Wereldwijd zijn er bijna 1.8 miljard actieve Facebook gebruikers, wat een stijging is van 16% ten opzichte van het vorige jaar. In Nderland hebben we ruim 9 miljoen Facebook accounts. Facebook lijkt hiermee de ideale plek om advertenties erop los te laten.

Facebook video’s zijn een kans van dit moment

In dit artikel bespreken we op welke manier je Facebook het best kunt exploiteren door gebruik te maken van Facebook video’s. Dagelijks wordt er namelijk 100 miljoen uur aan video beelden bekeken op Facebook. Dit geeft aan dat Facebook een grote mogelijkheid geeft om op een goedkope manier gebruik te maken van Facebook video advertenties om tegelijk een grote groep mensen te bereiken. Echter is het nu aan jou om de mogelijkheden die Facebook video’s bieden, op een goede manier te gebruiken.

Creëren van een aantrekkelijke video voor op Facebook

Bij het creëren van een video is het aan jou om ervoor te zorgen dat het interessant en waardevol is voor de doelgroep. Jij bent namelijk niet de enige die een video op Facebook plaatst. Dat zorgt ervoor dat gebruikers te maken krijgen met veel afleiding. Het is daarom ook van belang dat je de doelgroep goed weet te definiëren en te bereiken. Het is waarschijnlijk dat zij de video eerder boeiend en waardevol vinden dan personen die niet tot de doelgroep behoren. Het creëren van een video advertentie kan op verschillende manieren;

  •  Een stuk van de inhoud laten zien, hierbij help je een potentiële klant om een bepaald probleem op te lossen. Dit kan vertrouwen op wekken en zodoende interesse vanuit de klant.
  •  Video van een onderzoek, hierbij laat je onafhankelijke personen kennismaken met het product/dienst, waarbij je de meningen gaat opnemen.
  •  Een demonstratie geven, je laat zien hoe een product/dienst simpelweg gebruikt wordt en wat de voordelen zijn.
  •  Een blik achter de schermen, hierbij laat je zien hoe je op het product/dienst bent gekomen. Dit werkt voornamelijk goed bij kwalitatieve producten/diensten, omdat je dan de kans hebt om te laten zien wat er allemaal voor nodig was om het product tot stand te brengen.

Het is van belang dat je gaat spelen met diverse mogelijkheden en gaat testen met verschillende video’s op Facebook. Zo kom je erachter welke aanpak het beste voor de onderneming werkt. Het komt zelden voor dat de eerste aanpak meteen het beste is. Adverteren met Facebook video’s is een proces van testen, analyseren en optimaliseren.

Doelgroep van de videoboodschap bepalen op Facebook

Een belangrijk aspect bij het promoten is de mate van doelgerichtheid. Het is namelijk van belang om doelgericht te promoten. 100 bezoekers die interesse hebben in het product is van meer waarde dan 1000 bezoekers die geen interesse hebben. Denk hierbij aan locatie, leeftijd en interesses. Facebook voorziet daarom van enkele tools die je helpen om doelgericht te adverteren. Niet alleen biedt Facebook tools om advertenties in beeld te krijgen bij de gewenste doelgroep, ook voorziet Facebook in tools om het juiste budget vast te stellen en Facebook geeft een prognose weer van het aantal keer dat de advertentie getoond gaat worden onder de gewenste doelgroep(en).

Facebook adverteren op een goedkope manier

Facebook is zodoende ideaal om als advertentieplatform te gebruiken. De grote hoeveelheid aan gebruikers dagelijks op dit platform zorgt voor een goedkope manier van adverteren. Het is echter aan jou om de video’s op Facebook aantrekkelijk en waardevol te maken voor de doelgroep. Met behulp van de tools die Facebook biedt, kan je heel nauwkeurig de gewenste doelgroep bereiken.
Creëer een video en bekijk welke aanpak het beste voor jouw onderneming gaat werken.

Reactie plaatsen