Het kopen van websites

Het kopen van websites kan een heel interessante business zijn. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat de bestaande websites al een reputatie hebben opgebouwd in Google. Dit betekent dat je er vaak niet veel aan hoeft te doen om goede posities te verkrijgen in Google. En zoals we weten zijn goede posities op Google de basis tot succes op het internet.

Welke websites zijn goed om te kopen?

Websites en domeinnamen in jouw branche zijn altijd interessant om in te investeren. Dit heeft mede te maken dat je meerdere posities op Google kunt krijgen op één zoekwoord. Met één websites wordt je maximaal één keer vertoond in de Google zoekresultaten. Welke websites zijn nu goed om in te investeren? Dit zijn voornamelijk de websites die op de derde of de vierde pagina staan op Google. Met deze resultaten weet je dat de huidige eigenaar geen successen boekt op het internet. Wanneer jij met een interessant aanbod komt is de kans groot dat die ermee akkoord zal gaan. Kijk dus op Google vanaf pagina drie naar relevante websites die jij over zal kunnen nemen.
Websites met een verouderd systeem, maar met redelijke Google posities zijn goed om in te investeren. Bij deze websites weet je wanneer je investeert in een nieuwe website dat de resultaten snel zullen verbeteren.

Waar dien je op te letten bij het kopen van een website

  •  Zorg er altijd voor dat je goed op je hoede bent van wie je een website overneemt
  •  Onderhandel altijd over de prijs
  •  Kijk naar de huidige Google posities
  •  Het systeem waarop de website draait is van belang
  •  Kijk of er geen maandelijkse kosten aan verbonden zijn
  •  Bepaal goed wat je met de website wilt gaan doen voordat je de website aanschaft

Hoe kan je een website kopen?

De gemakkelijkste manier om een website te kopen is door direct contact op te nemen met huidige eigenaar van de website. Probeer hier tactisch over te komen en leg uit waarom je de website wilt over nemen. Hiernaast zijn ook websites waarop websites te koop worden aangeboden.

Enkele voorbeelden zijn:
www.sitedeals.nl
www.websitestekoop.nl
www.websites-tekoop.nl
www.webhostingtalk.nl

 

Reactie plaatsen